Osijek
BORBA ZA ZDRAVLJE MLADE VIŠNJEVČANKE

Pomozite Ivani Tojčić da ode na neurorehabilitaciju i odbaci štap!
Objavljeno 5. prosinca, 2017.
Ivana sada otežano hoda i trpi bolove * Kao 90-postotni invalid radi pola radnog vremena

Koliko vrijedi snažna volja za životom i samostalnošću dokazuje 32-godišnja Ivana Tojčić iz Višnjevca, koja je prije četiri godine ostala nepokretna zbog tumora leđne moždine. Iako liječničke prognoze nakon operacije nisu bile obećavajuće, uz fizioterapiju u Varaždinskim toplicama uspjela se osoviti na noge s pomoću štaka, a danas hoda s pomoću štapa. Majka devetogodišnje djevojčice i 11-godišnjeg dječaka želi postići još jedan cilj – hodati bez pomagala i ne osjećati bolove, a kako bi u tome uspjela, treba prikupiti 120.000 kuna. Za “Glas Slavonije” prvi je put progovorila u medijima.

- Poliklinika Glavić u Zagrebu dala mi je vjeru u oporavak, no tjedan dana neurorehabilitacije robotikom stoji 10.200 kuna, a ja bih trebala ići na 10 do 12 tjedana. Vidjela sam na televiziji prilog o djevojčici koja je imala moždani udar i bila je oduzeta, a nakon neurorehabilitacije u Poliklinici Glavić prohodala je, pa sam im se i ja odlučila javiti. Ipak, došla sam pred zid kad sam u ljeto stigla na pregled. Naime, iako su prognoze vrlo obećavajuće, doznala sam koliko stoji rehabilitacija i znala sam da nemam toliko novca - ispričala nam je Ivana, koja, unatoč svojoj teškoj bolesti, nije prekinula radni odnos.

U kozmetičkom salonu radi na pola radnoga vremena i osim što je i dalje korisna, kaže, to joj je znatna financijska pomoć. Naime, kao 90-postotnom invalidu odobrena joj je invalidska mirovina od samo 600 kuna mjesečno (sada prima polovinu, nap.a.), od čega, naglašava Ivana, njezina obitelj ne bi mogla živjeti unatoč suprugovoj plaći.

Srećom, otkako je 28. studenoga počela humanitarna akcija za Ivanu, već je prikupljen iznos za tri tjedna rehabilitacije. To, dakako, nije dovoljno, pa joj ostaje samo nada da će do veljače, kada je upisana za početak provođenja terapija, biti prikupljen cijeli iznos. Zahvaljujući ne samo Osječanima nego i dobrim ljudima iz svih krajeva Hrvatske pa i inozemstva, ova hrabra žena koja ne dopušta bolesti da ju porazi zahvaljuje za sve dosadašnje uplate. Nada se da će ponovno biti samostalna, što je, prisjeća se, bilo nezamislivo 2013. godine kad je počela njezina agonija.

- Imala sam veliku sreću što su fizijatri bili uporni, neurokirurg koji me je operirao učinio je sve što je bilo moguće, a ostalo je bilo na mojoj upornosti. Tu je i obitelj zbog koje sve ovo i radim. Živim u kući s obitelji i svekrvom i svi mi pomažu. Djeca, iako mala, odlično su se snašla i prihvatili su moje stanje te mi i ona pomažu koliko mogu. Izgubila sam zdravlje gotovo preko noći, no cijelo se vrijeme borim svim snagama da bih ponovno bila zdrava - kaže ova omiljena osječka kozmetičarka koja će i za ove blagdanske dane uljepšati brojne sugrađanke. A ona, istodobno, više nego ikada treba ljude koji će njoj uljepšati život koji je tek pred njom.

Marija MIHELIĆ
I VI MOŽETE POMOĆI

Ako želite pomoći Ivani da stane na vlastite noge bez pomagala, možete uplatiti novac na sljedeći račun: Ivana Tojčić, Reiffeisen banka; IBAN:HR8824840083112 361426, SWIFT: RZBHHR2X RBA

Ivana Tojčić

Ako se do veljače prikupi više novca nego što trebam, donirat ću ga nekome drugom za istu vrstu rehabilitacije kakva je meni sada potrebna.

dr. Joško Glavić

ravnatelj Poliklinike Glavić Dubrovnik i Zagreb

Ako išta može Ivanu dovesti tome da se riješi štapa, to mogu naši aparati. Želim pomoći i imam odlično osoblje koje se zna boriti s dijagnozom poput Ivanine.

120

tisuća kuna stoji neurorehabilitacija robotikom, ali Ivana i njezina obitelj ne mogu ju platiti iz svojih skromnih primanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"OSVJEŽIVAČE ZRAKA" DILAJU I DJECA U ŠKOLAMA

Drogiraju se i po kafićima, svako malo dolazi Hitna

2

PRIJATELJI OSNOVALI TVRTKU ZA DIGITALNI MARKETING

Tek im je 20 i koja, a već
su uspješni diljem svijeta

3

UNIKOM - NOVI NAČIN OBRAČUNA

Razvrstavanje otpada i smanjen broj odvoza snižavaju cijenu usluge

oglas