Novosti
PROTIV NEPRAVDE

Sindikati traže potporu Crkve
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati pozvali su u ponedjeljak otvorenim pismom vodstvo Katoličke Crkve da podrži radnike i njihove sindikate u borbi protiv nepravde i pozove pripadnike svoje kongregacije na aktivizam učlanjenjem u sindikat, a Vladu i poslodavce na iskreni i suštinski dijalog te zajedničko djelovanje s ciljem ostvarivanja socijalne pravde i dostojanstva rada. Crkva, SSSH i NHS dijele vrijednosti zajedništva, dostojanstva i solidarnosti, ističe se u otvorenom pismu sindikata Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, Vladi i Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Zajedno možemo unaprijediti život radnika, a dostojanstvo rada i radnika staviti ispred tržišnih snaga i slobode kapitala. Zajedno s drugim vjerskim zajednicama, međunarodnim organizacijama, organizacijama civilnog društva, intelektualcima i ostalim akterima možemo izgraditi savez za gospodarsku i socijalnu pravdu, na nacionalnoj i globalnoj razini, naglašava se u pismu.

Sindikat pri tome poručuju da je ključno poštovanje i promicanje ljudskih i sindikalnih prava i sloboda, kao stupova demokracije, prije svega prava na organiziranje i kolektivno pregovaranje, a hrvatski radnici trebaju i zaslužuju dostojanstvene plaće i dostojanstvena, kvalitetna radna mjesta. H

Možda ste propustili...