Ekonomija
U OŠTROJ KONKURENCIJI

Saša Višak deseti na svjetskom natjecanju u oranju u Keniji
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Predsjednik Kenije Uhuru Kenyatta otvorio je natjecanje na farmi Nongongeri pri Sveučilištu Egerton u Nakuruu u petak, 1. prosinca 2017. godine. Kako su izvijestili iz našeg Ministarstva poljoprivrede, tom je prigodom rekao kako će kenijska vlada posebnu pozornost pokloniti mehanizaciji u poljoprivredi te pomoći lokalnim poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju hrane.

Priznao je da je upravo vidio najnovije i najmodernije traktore i plugove prvi put.

"Prvi put vidim visoko napredne plugove. Moja će vlada u prioritet staviti akviziciju takvih strojeva kako bi pomogla lokalnoj poljoprivredi", rekao je predsjednik Kenyatta. U Keniji su se ove godine natjecali natjecatelji iz 22 zemlje. Iz Hrvatske se natjecao samo Saša Višak iz Kalnika iz Koprivničko-križevačke županije jer Zoranu Piskaču nije omogućena adekvatna oprema s kenijske strane.

“Prvi dan natjecanja na strništu u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 23 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je Don Gruber iz SAD-a, drugo Eamonn Tracey iz Irske, treće Bjame Moller Nielsen iz Danske, a naš Saša Višak završio je na 13. mjestu. U kategoriji premetnjaka natjecalo se 19 natjecatelja, o kojih je prvi bio John Whelan iz Irske, drugi Marco Angst iz Švicarske i treći Bob Mehrtens iz Novog Zelanda. Drugi dan natjecanja na travi, u oštroj konkurenciji naš Saša Višak zauzeo je deseto mjesto. Ovo je izniman rezultat za hrvatske orače. Na prvom je mjestu ostao Gene Gruber iz SAD-a, Eamonn Tracey iz Irske je drugi, a treći Bjame Moller Nielsen iz Danske. U kategoriji plugova premetnjaka prvi je John Whelan iz Irske, drugi Bob Mehrtens iz Novog Zelanda, a treći Yves Thievon iz Francuske”, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.Z.R.

U Keniji su se ove godine u oranju natjecali natjecatelji iz 22 zemlje

Možda ste propustili...

VIŠE JE POVRŠINA POD ULJARICAMA

Očekuje se žetva uljane repice na 52.000 hektara

BORIS CRNKOVIĆ, DEKAN EKONOMSKOG FAKULTETA OSIJEK

Uspjeli smo dovesti najjača imena akademske i poslovne zajednice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana