Ekonomija
U OŠTROJ KONKURENCIJI

Saša Višak deseti na svjetskom natjecanju u oranju u Keniji
Objavljeno 5. prosinca, 2017.

Predsjednik Kenije Uhuru Kenyatta otvorio je natjecanje na farmi Nongongeri pri Sveučilištu Egerton u Nakuruu u petak, 1. prosinca 2017. godine. Kako su izvijestili iz našeg Ministarstva poljoprivrede, tom je prigodom rekao kako će kenijska vlada posebnu pozornost pokloniti mehanizaciji u poljoprivredi te pomoći lokalnim poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju hrane.

Priznao je da je upravo vidio najnovije i najmodernije traktore i plugove prvi put.

"Prvi put vidim visoko napredne plugove. Moja će vlada u prioritet staviti akviziciju takvih strojeva kako bi pomogla lokalnoj poljoprivredi", rekao je predsjednik Kenyatta. U Keniji su se ove godine natjecali natjecatelji iz 22 zemlje. Iz Hrvatske se natjecao samo Saša Višak iz Kalnika iz Koprivničko-križevačke županije jer Zoranu Piskaču nije omogućena adekvatna oprema s kenijske strane.

“Prvi dan natjecanja na strništu u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 23 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je Don Gruber iz SAD-a, drugo Eamonn Tracey iz Irske, treće Bjame Moller Nielsen iz Danske, a naš Saša Višak završio je na 13. mjestu. U kategoriji premetnjaka natjecalo se 19 natjecatelja, o kojih je prvi bio John Whelan iz Irske, drugi Marco Angst iz Švicarske i treći Bob Mehrtens iz Novog Zelanda. Drugi dan natjecanja na travi, u oštroj konkurenciji naš Saša Višak zauzeo je deseto mjesto. Ovo je izniman rezultat za hrvatske orače. Na prvom je mjestu ostao Gene Gruber iz SAD-a, Eamonn Tracey iz Irske je drugi, a treći Bjame Moller Nielsen iz Danske. U kategoriji plugova premetnjaka prvi je John Whelan iz Irske, drugi Bob Mehrtens iz Novog Zelanda, a treći Yves Thievon iz Francuske”, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.Z.R.

U Keniji su se ove godine u oranju natjecali natjecatelji iz 22 zemlje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike