Mozaik
KLAPSKI ŠOK SVETOG FLORIJANA

Svodnici, dileri i kriminalci u novom futurističkom spotu
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Sudeći prema najnovijem spotu klape Sveti Florijan, ne smiješi nam se svijetla budućnost. Pjesma “Ako učini vrime” iz radionice jedne od naših najpopularnijih klapa smještena je u 2050. godinu. Članovi klape u stilu filma “Pobješnjeli Max” šetaju po trgu budućnosti na kojem dominiraju dileri, svodnici, kriminalci... Sve je vrlo mračno, opasno, provokativno, totalna društvena apokalipsa. Nikad se ni jedna domaća klapa nije usudila otići toliko daleko iz svog žanra i obuhvatiti mnogo veći glazbeni zalogaj od uobičajenih klapskih motiva. A to samo znači da su frontmen klape Nino Treskavica i ostali momci ponovno prihvatili predvoditi nove trendove na domaćoj klapskoj sceni.

 

 

 

Publika ih itekako dobro pamti kao trijumfalne pobjednike Splitskog festivala 2010. godine sa sad već legendarnom pjesmom “Kako ću joj reć da varin” te četiri godine poslije iz zabavnog dueta “Bjondina” s kolegicom Nives Celzijus. Baš zato novim spotom opet su željeli zaintrigirati javnost i pokazati da su daleko od predvidljivih i dosadnih zaljubljenika u more, sunce, bevandu i lipe cure Dalmatinke.

- Ako smo ovakvim neuobičajenim spotom uspjeli zaintrigirati javnost i neku novu publiku, naša akcija je uspjela. Pratimo jako pažljivo sve što se događa oko nas i pokušali smo ovaj put napraviti jedan glazbeni i socijalni iskorak te poslati poruku što nas očekuje u ne takoj dalekoj budućnosti ako nastavimo propadati naočigled kao društvo u cjelini - istaknuo je frontmen klape Nino Treskavica. Upravo je on sam, kao alfa i omega klape Sveti Florijan, osmislio i režirao spot te ujedno napisao tekst i glazbu pjesme. Radi se o novom progresivnom talentu sa splitske glazbene scene koji zadnjih godina sve više autorski potpisuje pjesme za mnoge svoje kolege. Provokativna balada “Ako učini vrime” jedna je od zapaženijih pjesama koje će se uskoro naći i na novom studijskom albumu klape Sveti Florijan. A. Andrejek

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike