Autoglas
VOZILI SMO: CITROEN C3 AIRCROSS

Citroenov novi adut za pohod na SUV tržište
Objavljeno 5. prosinca, 2017.
Citroen C3 Aircross okretan je u gradu te vrlo korektan i udoban na autocesti

I prije službene promocije, Glas Slavonije je “provozao” najnoviji model koji je stigao na hrvatsko tržište - Citroen C3 Aircross. Riječ je o modelu koji će, uvjereni smo u to, dobro prodrmati tržište malih SUV vozila.

Odmah u prvi plan kod modela Citroen C3 Aircross Shine BlueHDi 100 BVM u oči upada jedinstven oblik. Podvozje je povišeno, kao i vozačevo sjedalo. Ne mogu se ne primijetiti i zaštitne obloge odbojnika sprijeda i straga te veliki kotači. Dizajn je nemoguće ne uočiti zbog obojenih elemenata na krovnim nosačima i stražnja trokutasta stakla s efektom žaluzina.

Što se tiče unutrašnjosti, na prvom je mjestu komfor i funkcionalnost, a dizajn kabine horizontalnih linija ističe prostor dostupan u kabini i naglašava sigurnost. C3 Aircross nudi široka i udobna sjedala, visinu i izdašni prostor za noge. Tu je i, kako ističe proizvođač, modularnost bez premca - klizna klupa od dva zasebna dijela - pa se sklapanjem suvozačeva sjedala omogućuje tovarna duljina od 2,40 metara. Što se tiče prtljažnika, obujam je 410 litara, a može se povećati do 520 litara. Svjetla u kamini ima “na tone”, zahvaljujući velikom ostakljenom panoramskom krovu koji možemo koristiti kao “šiber” ili ga potpuno otvoriti. Tu su vozaču i putnicima na raspolaganju brojni pretinci koji obuhvaćaju, primjerice, mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona na središnjoj konzoli,

Upravljač testnog C3 Aircrossa je u stilu SUV-a s upravo toliko tipki koliko treba. Kako smo s njim prešli više od 1500 kilometara, dobro smo shvatili koliko je C3 Aircross okretan u gradu te korektan i udoban na zahtjevnijim rutama od nekoliko stotina kilometara. Potrošnja je bila nešto manje od pet litara. Kod noćne vožnje shvatili smo sve prednosti automatskog uključivanja dugih svjetala. Koristili smo i ostale dodatne pogodnosti poput Park Assista, Techna, Family+ Safetya, Grip Controla...

Svim potencijalnim kupcima C3 Aircross nije zgorega napomenuti da je tijekom prosinca ovaj mali SUV u ponudi s 0 % kamata na tri rate uz Citroën financiranje na financijski leasing. Također, kupci tijekom prosinca na poklon dobivaju i četiri zimske gume. Inače, C3 Aircross ističe se svojom ponudom personalizacije bez premca, sastavljenom od 85 kombinacija vanjskog izgleda, uz tri boje krova za dvobojne izvedbe i četiri paketa boja, kao i pet vrlo različitih kombinacija unutarnjeg uređenja.

Cijena testnog Citroën C3 Aircross Shine BlueHDi 100 BVM je 147.900 kuna. Kako od dodatne opreme ima metalik boju – 3000 kn, Paket Park Assist – 6000 kn, Paket Techno – 6900 kn, Paket Family+ Safety – 2000 kn, prednji naslon za ruke – 1000 kn, rezervni kotač smanjenih dimenzija – 800, pristup i pokretanje bez ključa – 2000 kn, panoramski stakleni krov – 6000 kn i Grip Control – 3900 kn, ukupna cijena je 184.115 kuna.

Milan BUGARIĆ

Duljina:4,15 m

Širina:1,76 m

Visina:1,64 m

Međuosovinski razmak:2,60 m

Obujam prtljažnika:410 do 520 L

DANI OTVORENIH VRATA

Dani otvorenih vrata u salonima Citroën bit će od četvrtka do subote. Na hrvatskom tržištu u ponudi su tri razine opremljenosti: Live, Feel i Shine. Od motora su na raspolaganju benzinski motori PureTech 82 te PureTech 110 S&S, kao i dizelski motor BlueHDi 100 i BluHDi 120 S&S. Početna cijena benzinske izvedbe SUV C3 Aircross Live PureTech 82 je 112.900 kn, dok početna cijena dizelske izvedbe SUV C3 Aircross Feel BlueHDi 100 iznosi 134.900 kn.

Možda ste propustili...

MODELI ZA OBITELJI U PONUDI SU I HRVATSKIM KUPCIMA

Berlingo i Rifter stigli u autosalone

BENZINU KRUG, DIZELU KVADRAT, A PLINU ROMB

Novo označavanje goriva u Hrvatskoj