Osijek
REGIONALI ETNO CENTAR OSIJEK

“Kolo u Osiku”
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

U dvorani Gradske četvrti Novi grad u Ulici kralja Petra Svačića, održano je Folklorno-tamburaško druženje u organizaciji udruge Regionalni ETNO centar Osijek u petak navečer. Predsjednik Ivan Nikolić Baja kaže kako su sudionici bili Kulturno-umjetničko društvo Vesela Šokadija Koritna, Folklorno društvo Šokadija Osijek, Tamburaški sastav Bećarine.

- To je naše tradicionalno okupljanje i manifestacija u povodu proslave Dana grada Osijeka pod nazivom “Kolo u Osiku”, koje se održalo deveti put. Okupio se veliki broj ljubitelja folklora, kao i ranijih godina, bilo je veselo druženje na ceker partiju slavonskih gastronomskih delicija. Voditeljice programa bile su naše malde Kopić Matea i Katarina Đurinski, što pokazuje kako i mladi njeguju i vole svoje tradicionalne vrijednosti, a to je ujedno jamstvo da će nakon nas starijih genetracija mladi preuzeti na sebe čuvanje narodne baštine na čemu naša udruga za očuvanje i promicanje kulturne tradicijske baštine Slavonije, Baranje i Srijema radi godinama – kaže Ivan Nikolić Baja, dodajući kako Udruga osim Kola u Osiku kroz godinu održava tradicionalne manifestacije Šokačko prelo Osijek, Zavičajno ruvo, Slavonija Etno Fest, Tambura Etno Fest i Smotra dječjeg folklora Osijek.

- Osim naših etnoprojekata koji su vezani uz kuklturnu i narodnu baštinu naši članovi djeluju kroz sekcije: Narodni vez, eMEDIA, Rekreativnu folklornu sekciju ETNO Šokadija Osijek, Dječju folklornu sekciju Dukatići, Žensku gastrosekciju Etno snaše, Mušku gastrosekciju Sinovi ravnice – kaže Ivan Nikolić Baja i poziva zainteresirane da im se pridruže i dodatne informacije o djelovanju Udruge pronađu na njihovoj Facebook stranici, ili na internetskoj stranici www. etno-centar-osijek.hr. D. Pejić

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike