Ekonomija
HAMAG PREDSTAVIO MOGUĆNOSTI KORIŠTENJA EU FONDOVA

Osječko-baranjskim poduzetnicima za 66 EU projekata nepovratnih 64,6 mil. kuna
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Gradom Belim Manastirom i Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira (BARA), održala je u Etnološkom centru baranjske baštine informativnu radionicu o mogućnostima dodjele nepovratnih sredstava i financijskih instrumenata.

Kako je na otvaranju radionice istaknuo Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a, želja im je slavonsko-baranjskim poduzetnicima predstaviti mogućnosti koje su im na raspolaganju kako bi sa što više uspjeha iskoristili mogućnosti iz EU fondova.

- HAMAG-BICRO trenutačno u provedbi ima 898 ugovora iz EU fondova, čija ukupna vrijednost iznosi 3,31 milijardu kuna, od čega nepovratna sredstva čine 1,14 milijardi kuna. Od toga slavonski poduzetnici u Osječko-baranjskoj županiji imaju 66 projekata ukupne vrijednosti 124 milijuna kuna, od čega nepovratna sredstva čine 64,6 milijuna kuna. Grad Beli Manastir ima pet projekata ukupne vrijednosti tri milijuna kuna, od čega nepovratna sredstva čine 2,6 milijuna kuna - rekao je. Na radionici su predstavljeni aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. - 2020., koje vrednuje i provodi HAMAG-BICRO. Najavljeni su pozivi iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ prema indikativnom godišnjem planu, a koji će biti objavljeni do kraja godine.I.Getto

Nazočni su upoznati i s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projekta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GOSPODARSKA KORIST ILI SAMO ŠPEKULACIJA?

U tri godine u OBŽ-u ugašeno je šest stotina jednostavnih tvrtki

2

RASPISANI NATJEČAJI ZA 85 % ALOKACIJE

Tolušić: Rok za povlačenje sredstava iz EU fondova je do 2023. godine

3

ZAJEDNIČKI NASTUP HRVATSKIH TVRTKI NA EIMA-U 2018. U BOLOGNI

Sajmovi nezamjenjivi u prodaji mehanizacije