Osijek
MOTOMRAZOVI NA SREDIŠNJEM TRGU

Darovali stotine djece i
jednog posebnog dječaka
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

Buka stotinjak motora i miris benzina u sekundi su se u subotu proširili Trgom Ante Starčevića, kad su Motomrazovi prodefilirali centrom grada i razveselili najmlađe. Na navedene 'smetnje' s početka teksta u ovom slučaju nitko nije obraćao pozornost – ušli smo u čarobni mjesec i svi su puni pozitive.
U centru se okupilo tisuće ljudi koji su se slijevali na trg iz svih smjerova, a posebno su se Djedicama i Bakicama Mraz obradovali oni najmlađi. Strpljivo su na hladnoći pričekali svoj red da se fotografiraju s jednim od Mrazova i dobiju slatkiše. Dakako, i ove su godine Motomrazovi posjetili Dom za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj ulici i Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje. “Prosinac je mjesec darivanja, no trebali bismo kroz svih 12 mjeseci voditi računa o najmanjima i najugroženijima”, istaknuo je predsjednik Moto kluba Osijek, Zdravko Bošnjak.
MK-u Osijek pridružili su se i drugi prijateljski moto klubovi, kao što su valpovački i đakovački, dok je ponovno u Osijeku gostovao i onaj tuzlanski. Tradicionalnu akciju darivanja na Dan grada uveličala je i dogradonačelnica Žana Gamoš.
Nakon sat vremena druženja i darivanja najmlađih u centru, s Motomrazovima smo pošli u posjet dječaku Karlu Ivaškoviću, sedmogodišnjaku oboljelom od OMA sindroma. Vidjeti iznenađenog i presretnog Karla kad je ugledao hrpu Mrazova bilo je neprocjenjivo, a potom su ga razveselili dvjema velikim igračkama i desetkom kilograma raznih slatkiša.
S toplinom oko srca, Motomrazovi su se oko 13 sati vratili do prostorija Moto kluba Osijek, znajući da su do sljedeće godine razveselili stotine klinaca i klinceza, ali i jednog vrlo posebnog dječaka. A. Andrejek

Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike