Crna kronika
RIJEDAK KVAR ZAPALIO TRAMVAJ U STROSSMAYEROVOJ ULICI U OSIJEKU

Vozači tramvaja i auta ugasili požar
Objavljeno 2. prosinca, 2017.

OSIJEK - U četvrtak nešto prije 19 sati zapalio se tramvaj koji prometuje na relaciji Zeleno polje - Višnjevac u Strossmayerovoj ulici ispred kućnog broja 100. Iako je u trenutku izbijanja požara u tramvaju bilo između 25 i 30 putnika, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Od Sanje Mršo, voditeljice marketinga u Gradskom prijevozu putnika (GPP) Osijek, doznajemo da je kvar na otporniku za prebacivanje skretnice prouzročio zapaljenje zadnjeg dijela tramvaja. Primijetivši dim, vozač je zaustavio tramvaj, izišao izvan vozila i aparatom za gašenje započeo s gašenjem. U pomoć su mu pristupili još jedan vozač tramvaja i dva vozača osobnih vozila, koji su se našli na licu mjesta.

- Radi se o iznimno rijetkom kvaru, koji je nemoguće predvidjeti, no putnici ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi jer se izvor zapaljenja sam gasi čim izbije osigurač i prestane protjecati električna energija. Zastoj tramvajskog prometa trajao je od 18.40 do 19.33 sata te je u zastoju bilo ukupno devet vozila. U optjecaj je odmah pušten jedan autobus i jedan tramvaj - poručili su iz GPP-a.

Poziv u pomoć osječki su profesionalni vatrogasci dobili u 18.47 sati. “Gorjela je visokonaponska kutija tramvaja broj 0611 koji se zapalio u vožnji. Nije bilo potrebe za našim djelovanjem jer je vozač uspio ugasiti početni požar”, doznajemo od Davora Škarice, operativnog dežurnog djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.S.Lacić

Možda ste propustili...

POŽAR U SREDIŠTU VINKOVACA

Pijan zapalio svoj stan, treći put

PROMETNA NESREĆA U POŽEGI

Vozeći unatrag srušila pješakinju

U POŽEGI UHIĆEN 47-GODIŠNJAK

Sin istukao oca pa potom zapalio kuću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana