Ekonomija
NJEMAČKI I.D. RIVA TOURS IDE DALJE

Slavonija u najvećem turističkom katalogu
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Katalog ponude odmora u Hrvatskoj u 2018. godini velikog turoperatora I.D. Riva Toursa, prošloga je tjedna stigla na oko 75 tisuća njemačkih privatnih adresa i na adrese oko pet tisuća turističkih agencija u Njemačkoj.

Ovaj podatak zanimljiv je u tome što je u katalogu jednog velikog njemačkog turoperatora prvi put potencijalnim njemačkim gostima predstavljen i odmor u Slavoniji i to na deset stranica.

- Za nas je izlazak ovog kataloga vrlo važan događaj, jer označava početak intenzivnog bookinga za novu turističku sezonu. Danas, kada se mnogo toga događa na internetu, brošure ili katalozi tiskaju se vrlo racionalno. Inače se Rivin katalog uzima kao svojevrsni almanah, knjiga s najopsežnijom turističkom ponudom Hrvatske. I sigurno će kod mnogih Slavonija privući pozornost, jer je dobila solidan prostor. Predstavili smo nekoliko objekata privatnog smještaja s kojima radimo, poput Ivice i Marice u Karancu, pansiona Maksimilijan u Osijeku, Didinog konaka u Kopačevu, Zlatnog luga u Požegi, nekoliko vila na Zvečevu, itd. Osim toga, paralelno smo tiskali još dvije posebne ponude za odmor u Slavoniji koji će biti u ponudi preko lista Münchner Merkur te bavarske radiotelevizije, kazao nam je Selimir Ognjenović, vlasnik I.D. Riva Toursa, kojemu je podizanje turizma u Slavoniji postao važan osobni cilj.

U rujnu prošle godine upravo je zahvaljujući njemu Riva organizirano u Slavoniju dovela prvu grupu njemačkih gostiju. Oni su u šest dana boravka u Hrvatskoj pet dana proveli u Slavoniji. Smješteni su bili u hotelu Osijek iz kojega su svakoga dana autobusom posjećivali Baranju, Đakovo, Vukovar, Ilok te Kutjevo. Ova prva slavonska tura pokazala se vrlo zanimljivom za njemačke goste tako da je I.D. Riva Tours i za iduću godinu ponudio isti program s terminima dolaska na hrvatski istok u lipnju i rujnu. Slavonija se u ovim prospektima I.D. Riva Toursa predstavlja u posebnom svjetlu, kao najljepša hrvatska tajna ili prirodni hrvatski dragulj na granici s Mađarskom i Srbijom. Prostor idealan za vožnju bicikla, s prekrasnom prirodom, ravnicama i brežuljcima, bogatom poviješću, kulturom, odličnim jelima i vinima.

Igor MIKULIĆ
Dolazi i velika biciklistička ekipa

U rujnu će, osim toga, također u Slavoniju stići velika skupina biciklista rekreativaca, jer su u I.D. Riva Toursu prepoznali potencijal istoka Hrvatske u cikloturizmu. Naime, istraživanja među njemačkim građanima pokazala su kako čak trećina njih na godišnjem odmoru želi voziti bicikl. Tenis tako na godišnjem odmoru želi igrati samo šest posto građana. U suradnji s bavarskom radiotelevizijom gosti će, predvođeni tamošnjim cikloturističkim guruom Totom Gaitanidesom biciklirati po Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu ukupno šest dana. Prvi dan, primjerice, vozit će i uživati na ruti Sovski Dol - Đakovo, zatim će drugog dana na biciklima uživati u Baranji vozeći se vinskim cestama na Banovom brdu, a sljedećeg dana od Belog Manastira do Kopačkog rita. Rute su pomno osmišljene, poput one od Vukovara i Vučedola do Iloka, ili od Požege s obilaskom Parka prirode Papuk, kao i obilaska vinarija od Požege do Kutjeva.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana