Tehno
ADVANCED TECHNOLOGY DAYS 13

Okupit će 500 IT profesionalaca
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Za manje od tjedan dana u zagrebačkom Plaza Event Centru starta Advanced Technology Days 13, konferencija posvećena prije svega Microsoft tehnologijama i novim trendovima iz open source svijeta.

Ovo, 13. izdanje konferencije, 5. i 6. prosinca donijet će bogat dvodnevni program koji uključuje rekordnih 70 predavanja podijeljenih po smjerovima (IT Pro, Data, Development, Process and project management). Raspored predavanja dostupan je na web-stranici konferencije.

Što sudionike čeka na konferenciji? Naučit će više o Microsoft tehnologijama, cloudu i open source rješenjima, a ove godine moći će poslušati više od 70 predavanja. U goste stižu brojni domaći, ali i strani stručnjaci. Zoltán Lehóczky i Benedek Farkas (Lombiq Technologies) održat će predavanje Turning software into computer chips – Hastlayer. Developeri će na predavanju moći saznati što je Hastlayer, zašto je koristan i kako iz sofvera mogu stvoriti hardver. Ana Roje Ivančić i Ognjen Bajić (ALM MVP) primarno se bave implementacijom razvojnih okruženja za klijente i nositelji su Microsoftove titule MVP za Visual Studio and Development Technologies, što ih čini idealnim za predstavljanje DevOps svjetskih trendova te DevOps transformacije u Microsoftu. Bruno Kovačić osnivač je Axilisa, tvrtke koja uspješno posluje u Hrvatskoj i SAD-u, a razvija web i mobilne aplikacije. Brunin omiljeni „hobi“ u posljednje vrijeme je blockchain pa će na ATD-u objasniti kako napraviti svoj blockchain na Azureu. Igor Pavleković (Microsoft) predstavit će što sve donosi primjena odredbe GDPR od 25. svibnja 2018. na predavanju Privatnost osobnih podataka na maksimumu - be very afraid, a o jednoj od najaktualnijih IT tema razgovarat će se i tijekom panela. Znatan broj predavanja bit će posvećen i sigurnosti koja je konačno došla u fokus svih tvrtki i organizacija bez obzira na njihovu veličinu. Na konferenciji će o toj temi govoriti renomirani stručnjaci kao što su Alen Delić (Diverto), Saša Kranjac i Gorana Konevska Jankoska.M.R.