TvObzor
NAJBOLJI NOVI FESTIVAL U EUROPI

Sea Star objavio datume za 2018. godinu
Objavljeno 1. prosinca, 2017.
Sea Star, dvostruki nominirani za Europske festivalske nagrade i dobitnik Ambasadora za Najbolji novi festival, održat ce se od 24. do 27. svibnja 2018. godine

Sea Star, dvostruki nominirani za Europske festivalske nagrade i dobitnik Ambasadora za Najbolji novi festival, održat će se od 24. do 27. svibnja 2018. godine. Formula 2+2 pokazala se uspješna prve sezone, pa će tako u petak, 25. i subotu, 26. svibnja, Sea Star Festival svirati u svojoj punoj snazi u sad već regionalno poznatoj laguni umaškog kompleksa Stella Maris. Četvrtak, 24. bit će dan zagrijavanja, a nedjelja, 27. svojevrstan "after party", tijekom kojih će festival raditi u drukčijem formatu. Početak prodaje ulaznica tempiran je za utorak, 5. prosinca, kada stižu festivalske ulaznice po poklon-cijeni od samo 199 kuna, što je ušteda od čak 70 posto u odnosu na finalnu cijenu. Broj tih ulaznica veoma je limitiran količinom, a poklon-cijena vrijedit će najduže 24 sata.

“Sea Star nastavlja dobru tradiciju Exita da domaćoj i regionalnoj publici prvoj ponudi ulaznice po cijenama koje su neusporedivo niže u odnosu prema drugim europskim festivalima istog ranga. Znamo vrlo dobro odakle smo potekli, iz koje želje smo sve pokrenuli. S našom publikom smo na iste fakultete išli, u istim klubovima svirke slušali te, iako na naše festivale dolazi publika iz više od 60 zemalja svijeta, domaća publika, a nama je to cijela regija, uvijek nam je na prvom mjestu”, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač Exita.

Za sve one koji vole veći komoditet i specijalan tretman, u prodaji će se naći i VIP Gold ulaznice po cijeni od 750 kuna. Ulaznice se od 5. prosinca mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Ticket Shopa i Entria.

Prvo izdanje Sea Star očaralo je brojnu publiku te internacionalne i regionalne izvođače koji su se u samim superlativima izrazili o kvaliteti i atmosferi festivala, ljepotama Istre, kao i prihvaćenosti od domaćina. Na adresu festivala stigla su brojna priznanja svjetskih medija, pa su svoje preporuke za Sea Star kao i za odmor u Umagu dali neki od najutjecajnijih britanskih medija usmjerenih na mlađu populaciju, kao što su DJ Mag, Billboard, IQ, Mixmag, Pulse Radio, Festpop i mnogi drugi. Kroz kompleks Stella Maris u četiri dana je prošlo 50.000 posjetitelja koji su uživali u nezaboravnim nastupima Prodigyja, Fatboy Slima, Paula Kalkbrennera, Penduluma, DJ Spillera, Dubioza Kolektiva i brojnih drugih izvođača.

Uspjeh premijernog izdanja rezultirao je nominacijom u dvije kategorije na Europskim festivalskim nagradama – za "Best Medium-Sized Festival", odnosno najbolji festival do 40 tisuća posjetitelja dnevno i "Best New Festival", odnosno najbolji novi festival u cijeloj Europi. (N.K.)

Foto: Sea Star
Možda ste propustili...