Autoglas
NISSAN X-TRAIL

Najprodavaniji SUV stigao u Hrvatsku
Objavljeno 28. studenog, 2017.
Paleta koju čine tri štedljiva motora ostala je nepromijenjena, uključujući dvolitreni dizel snage 177 KS, predstavljen 2016.

Nissan X-Trail, najprodavaniji SUV u svijetu, od studenoga je dostupan i u hrvatskim prodajnim salonima. Odlikuje se nizom poboljšanja koja mu donose novu razinu kvalitete i profinjenosti. Promjene uključuju redizajn vanjskog izgleda koji je sada prepoznatljiviji i robusniji, povećanu kvalitetu unutrašnjosti s privlačnom novom opremom, dodatnu razinu praktičnosti i inovativne nove tehnologije koje vožnju čine još sigurnijom.

Popis paketa opreme obogaćen je izvedbom razine N-Connecta koja kupcima donosi još veći izbor, još bolju vrijednost i još privlačnije tehnologije. Vozačima koji traže novu razinu prilagodljivosti i veću slobodu onda kad je žele, novi Nissan X-Trail nudi sustav za autonomnu vožnju ProPILOT, dostupan od 2018. godine. Poboljšanja novog X-Traila uvedena su na temelju povratnih informacija i želja kupaca te su osmišljena da učvrste X-Trailov status savršenog automobila za obiteljske pustolovine.

Temelj novog dizajna najnovija je interpretacija Nissanove prednje maske V-motion koja je sad šira i ostavlja upečatljiviji dojam na cesti, a odražava se i u izgledu odbojnika ispod nje. Izvedba s Full LED svjetlima opremljena je i sustavom prilagodljivog svjetlosnog snopa. On obuhvaća svjetla za zavoje koja se pale u skladu s brzinom vozila i kutom zakrenutosti upravljača. Stražnji kraj novog X-Traila krasi redizajnirani odbojnik koji mu, zahvaljujući kromiranim detaljima, daje robusniji izgled.

Najveća promjena bočnom profilu novog X-Traila dodatak je kromiranih bočnih zaštitnih letvica koje se protežu donjim dijelom bočnih vrata.

Paleta koju čine tri štedljiva motora ostala je nepromijenjena, uključujući dvolitreni dizel snage 177 KS predstavljen 2016. To znači da kupci mogu birati između benzinskog ili dizelskih motora veće ili manje snage, šesterostupanjskog ručnog ili bestupanjskog mjenjača CVT XTronic te pogona na prednje, ili sve kotače, koji će ispuniti zahtjeve svih kupaca.

Svaki novi X-Trail serijski je opremljen sa šest zračnih jastuka te sustavima za pomoć u vožnji kao što su ABS, elektronička raspodjela sile kočenja i nadzor stabilnosti. Ostala serijska oprema uključuje tempomat s graničnikom brzine, Bluetooth vezu, ručni klima-uređaj, električno sklopive grijane retrovizore i aluminijske naplatke.

Dodatna oprema uključuje zaštite podvozja i bočne ukrasne šipke. Od originalne Nissanove opreme izdvajamo zaštitnu rešetku za pse, krovne nosače i neodvojivu kuku za vuču s električnim povezivanjem.

Milan BUGARIĆ