Gastro
DERMA d.d.

Sve što je potrebno
za ukusne kobasice
Objavljeno 25. studenog, 2017.

Rijetke su tvrtke koje se mogu pohvaliti više desetljetnom uspješnom poslovnom tradicijom, tijekom koje su osvojile i zadržale simpatije i povjerenje svojih klijenata uslugom, asortimanom i kvalitetom  proizvoda. U tako probrano društvo spada varaždinska tvrtka Derma d.d., koja radom počinje sada već daleke 1947. i ove godine slavi 70 godina postojanja. U sadašnjem statusu dioničkog društva tvrtka djeluje od 1992. godine, a bavi se proizvodnjom i prometom prirodnih crijeva, umjetnih ovitaka, aditiva i začina za potrebe mesne industrije i kućanstava. U želji da stvori visokokvalitetne proizvode koji osvajaju povjerenje klijenata i potrošača, Derma niz godina radi  na razvijanju novih proizvoda i usluga, ali i uvođenju novih tehnologija, pritom se pridržavajući najstrožih pravila prehrambene industrije. Tomu svjedoče brojni uspješno implementirani europski standardi kvalitete ISO 4001, HACCP i IFS. Kvaliteta Derminih proizvoda temelji se na posebno kvalitetnoj i biranoj sirovini iz najboljih europskih klaonica, koja je osigurana partnerskim odnosima s brojnim provjerenim, sigurnim i stalnim dobavljačima. Zadovoljan potrošač uvijek im je na prvom mjestu.


Prirodni ovici za fine kobasice

Kada zagrizete sočnu i finu kobasicu vjerojatno i ne pomišljate da je za  njezin okus zaslužan i ovitak u koji je mesna smjesa punjena. Ali ovitak nipošto nije nebitan za okus mesnih prerađevina, od hrenovki do kulena, krvavica i tlačenica. Upravo suprotno, prirodni ovitak od visokokvalitetnih životinjskih crijeva dat će onu završnu notu kobasicama zbog kojih ih i volimo jesti. Znaju to jako dobro u varaždinskoj tvrtki Derma d.d., koja proizvodi prirodne ovitke. Pri tome koriste samo sirovne iz najboljih europskih klaonica, strogo kontroliraju proces proizvodnje, kao i konačni gotov proizvod, koji zadovoljava najsuvremeniju proizvodnju mesnih prerađevina. Iza Derme stoji 70 godina tradicije i kvalitete te iskustva u proizvodnji prirodnih ovitaka, a dokaz kvalitete potvrđuju i certifikatima ISO 14001, HACCP i IFS.


Zašto su prirodni ovici pravi izbor za vrhunske mesne prerađevine?


Zato što su prirodni i tradicionalno se koriste za mesne prerađevine, produžuju trajnost kobasica, a budući da imaju sposobnost velike propusnosti, to omogućava brzo i ravnomjerno prodiranje dima, što je jako važno za okus i aromu kobasica. Kobasica u prirodnom crijevu, osim što ostaje meka i sočna, ima poseban „zagriz“ koji nema ni jedan drugi umjetni proizvod, a to je ono što traže dobri poznavatelji hrane.
Široku ponudu Derminih proizvoda za nadolazeće kolinje pronađite u novootvorenoj trgovini u Osijeku, Vinkovačka cesta 26.


 


 

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike