Sport
LIGA PRVAKA

Modrić golom na Cipru podsjetio na Park prinčeva
Objavljeno 22. studenog, 2017.

Bešiktaš i Real Madrid osigurali su osminu finala nakon 5. kola Lige prvaka u skupinama E-H. Turski je klub remijem s Portom postao i prvi turski klub koji je nokaut-fazu izborio kao pobjednik skupine. Za drugo mjesto borit će se Porto i RB Leipzig, koji je u gostima vrlo uvjerljivo slavio protiv prošlosezonskog polufinaliste Monaca te ga tako “oprostio” od Europe.

Aktualni europski prvak Real svojom najvećom gostujućom pobjedom u natjecanju prošao je Cipar, a golijadu je lijepim udarcem s 25 metara otvorio Luka Modrić. No, ta je pobjeda “kraljevskom” klubu donijela tek drugo mjesto, jer prvo je osigurao Tottenham, nakon još jedne pobjede nad Borussijom Dortmund. Bila je to 100. pobjeda “pijetlova” pod Pochettinom, koji nije skrivao zadovoljstvo ostvarenim u vrlo teškoj skupini.

- Vrlo smo sretni, završiti kao prvi ispred Reala, Borussije i APOEL-a golemo je dostignuće za momčad. Čestitam svim igračima, nakon razočaranja u subotu prekrasno je ponovno ovako se osjećati. Prvo je poluvrijeme bilo izjednačeno i nismo zaslužili izgubiti, ali nakon razgovora na poluvremenu momčad je reagirala odlično, a rani pogodak Kanea pomogao nam je u vjerovanju u svoju kvalitetu te smo lakše potom kreirali prilike - rekao je nakon slavlja u Njemačkoj argentinski stručnjak.

Napoli si je 3:0 pobjedom nad Šahtarom produžio nadu u prolazak skupine, a sve je pokrenuo sjajnim pogotkom Insigne, koji je za svoje izdanje dobio hvalospjeve talijanskih medija.

- Često pokušavam takav udarac i bio je sjajan osjećaj kada je lopta ušla. Zabio sam već takav sličan pogodak i Borussiji, ali definitivno pripada među najbolje pogotke moje karijere. Znali smo da će biti teško protiv Šahtara i sretni smo što smo si pobjedom održali nadu u prolazak. Ako to ne uspijemo, bit će samo naša krivnja, jer smo morali biti uspješniji u prijašnjim utakmicama.

Još jedan “vatromet” priredili su Sevilla i Liverpool, koji su nakon 2:2 na Anfieldu sada odigrali 3:3. “Redsi” su imali tri gola viška nakon samo pola sata igre, no to su ispustili u nastavku, čime su još jednom pred Kloppom i njegovim igračima pitanja i kritike zbog porozne obrane.

- Jesmo li mogli odigrati bolje? Apsolutno. No, mentalitet nije problem, nego krive procjene. Htjeli smo i u nastavku igrati kao u prvom poluvremenu i kontrolirati susret, ali bili smo prepasivni - objasnio je Nijemac, dok njegov kolega na klupi Seville Berizzo smatra kako je bod nakon velikog zaostatka nagrada njegovoj momčadi što nije odustajala od svog načina igre.

- Kada ostanete vjerni napadačkom nogometu, tada na kraju budete nagrađeni za to. Rezultat u prvom dijelu bio je izazvan pojedinačnim pogreškama te smo u nastavku reagirali na pravi način, a Liverpool gotovo da nije prelazio na naš dio terena - rekao je Berizzo nakon boda s kojim Sevilla ostaje u igri i za prvo mjesto skupine. G. Roguljić

Rezultati 5. kola i poredak

SKUPINA E: Spartak Moskva - Maribor 1:1 (Ze Luis 82; Mešanović 90+2), Sevilla - Liverpool 3:3 (Ben Yedder 51, 60-11m, Pizarro 90+3; Firmino 2, 30, Mane 22). Poredak: Liverpool 9 bodova, Sevilla 8, Spartak M. 6, Maribor 2.

SKUPINA F: Manchester City - Feyenoord 1:0 (Sterling 88), Napoli - Šahtar 3:0 (Insigne 56, Zielinski 81, Mertens 83). Poredak: M. City 15, Šahtar 9, Napoli 6, Feyenoord 0.

SKUPINA G: Bešiktaš - Porto 1:1 (Talisca 41; Felipe 29), Monaco - RB Leipzig 1:4 (Falcao 43; Jemerson 6-ag, Werner 9, 31-11m, Keita 45). Poredak: Bešiktaš 11, Porto i RB Leipzig 7, Monaco 2.

SKUPINA H: Borussia (D) - Tottenham 1:2 (Aubameyang 31; Kane 49, Son 76), APOEL - Real Madrid 0:6 (Modrić 23, Benzema 39, 45, Nacho 41, Ronaldo 49, 54). Poredak: Tottenham 13, Real Madrid 10, Borussia (D) i APOEL 2.

Hrvati u Ligi prvaka

MARIO PAŠALIĆ (Spartak Moskva) - igrao do 53. minute

DEJAN LOVREN (Liverpool) - odigrao cijeli susret

MARKO ROG (Napoli) - igrao od 77. minute

DANIJEL SUBAŠIĆ (Monaco) - branio cijeli susret

LUKA MODRIĆ (Real Madrid) - zabio prvi pogodak, odigrao cijeli susret

Mešanović šokirao Spartak

Maribor je bitno pokvario planove moskovskom Spartaku remiziravši 1:1. Strijelac za slovenskog prvaka u drugoj minuti sudačke nadoknade bio je bivši napadač Osijeka Jasmin Mešanović, koji je u igru ušao nepunih desetak minuta ranije, a svoj premijerni pogodak u Ligi prvaka opisao je kao “najvažniji u karijeri”.

Najčitanije iz rubrike