Osijek
DIGITALNA KARTA ZA JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ

GPP prva gradska prijevoznička tvrtka u Hrvatskoj koja je uvela “smarticu”
Objavljeno 23. studenog, 2017.

Osječki je GPP prva gradska prijevoznička tvrtka u Hrvatskoj koja je uvela plaćanje karata preko mobilne aplikacije! Direktor GPP-a Mario Šapina, zajedno s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Požegom, predstavio je ovaj bitan iskorak kojim će usluga biti još više približena građanima.

Za sada je mobilna aplikacija uvedena samo u tramvaje, a već u prosincu proširit ćemo je i u autobuse. S korištenjem smo započeli u utorak i već ju je upotrijebio velik broj putnika, s obzirom na to da je primjenjiva za jednokratnu i dnevnu kartu, no svakako ćemo raditi na daljnjoj razradi te mogućnosti - poručio je Šapina. Dodao je kako će se i dalje obavljati redovita kontrola kao kod redovnih karata, a osim svoje primarne funkcije, “smartica” u realnom vremenu donosi i obavijesti o promjeni voznih linija, prekidu prometa i slično.

Ovu novinu iz GPP-a pozdravio je gradonačelnik Vrkić, rekavši kako mu je drago što gradska tvrtka, u otežanim gospodarskim uvjetima, čini velik iskorak i razvija dosege kakve u Hrvatskoj još nitko nije napravio.

Dometnuo je kako će se uskoro, na sjednici Vlade u Osijeku predviđenoj za 1. prosinca, Osijek potvrditi kao najbolji u povlačenju EU sredstava kad je u pitanju promet. M. Mihelić

KAKO KORISTITI MOBILNU APLIKACIJU

Korištenje mobilne aplikacije jednostavno je, i to na način da se skine na mobitel, potom kupi karta preko mobitela i prijavljuje se prilikom ulaska u vozilo, uz uvjet da je baterija mobitela napunjena minimalno 10 posto. Sve dok se karta ne prijavi na validatoru, i to uz uključen bluetooth, ona nije iskorištena, a inače je istovjetna papirnatoj karti i vrijedi 60 minuta te se može iskoristiti unutar tog vremena i prilikom sljedeće vožnje. Cijena jednokratne karte je 11, a dnevne 35 kuna. Aplikaciju je potrebno besplatno preuzeti na mobilni uređaj preko Google Play i Apple Store trgovine aplikacija.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana