Crna kronika
PRAVOMOĆNA PRESUDA

Tri godine uvjetno za napad na susjedu i usmrćenje tromjesečnog mačića ciglom
Objavljeno 23. studenog, 2017.

OSIJEK - Godina dana zatvora, uvjetno na tri godine, potvrđena je presuda Općinskog suda u Osijeku 66-godišnjaku koji je 13. kolovoza 2014. u Donjem gradu u Osijeku napao susjedu i ubio mačića ciglom. Pravomoćnu presudu donio je Županijski sud u Splitu, koji je u cijelosti potvrdio prvostupanjsku presudu koju je donio sudac Općinskog suda u Osijeku Ivan Sajter. Na deset mjeseci zatvora Osječanin je osuđen jer je istukao susjedu i prijetio joj da će je ubiti, a na još pet mjeseci zatvora jer je ubio životinju bez opravdanog razloga. Kazna mu je objedinjena. Uz navedeno 66-godišnjak mora osječkoj Udruzi 9 života platiti troškove operacije i liječenja mačića Tikija, u iznosu od 900 kuna, te 500 kuna za troškove kaznenog postupka.

Optužnica je muškarca teretila da je susjedi, dok je prostirala rublje, prišao s leđa govoreći: “Jesam li ti rekao da te ne želim ovdje više vidjeti!” Uzeo je ciglu i bacio je na tromjesečnog mačića koji se u tom trenutku našao pokraj nje. Pogodio ga je u stražnji dio tijela, zbog čega je mačiću slomljena lijeva butna kost. Potom je ženu rukom uhvatio za vrat i zadao joj nekoliko udaraca šakom u glavu te je gurnuo, pa je žena pala na beton. Za to vrijeme nastavio je govoriti da će ju zadaviti. Žena se uplašila da bi prijetnje mogao i ostvariti. Mačić je od zadobivenih ozljeda ubrzo uginuo.S.Lacić

JOŠ TRI KAZNENE PRIJAVE

Osječka Udruga 9 života objavila je na društvenoj mreži da je presuda 66-godišnjaku pravomoćna.

- Tikija više nema, ali ovo neka je upozorenje svima onima koji se usude dignuti ruku na životinju da nećemo nikada odustati. U tijeku je provođenje istrage na temelju još tri kaznene prijave podnesene protiv poznatih počinitelja, a čiji ishod također očekujemo na sudu - dodaju iz Udruge 9 života s nadom da će i ostali zlostavljači životinja biti kažnjeni.

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike