Sport
NOVI PORAZ OSIJEK KELMEA

Prekratka rotacija i nedostatak kvalitete
Objavljeno 22. studenog, 2017.

Bajka koja je za Osijek Kelme počela s prva tri prvenstvena kola polako se počela pretvarati u agoniju. Samo jedan krivi korak, onaj protiv Alumnusa u Zrinjevcu, bio je dovoljan za usmjeravanje cijele priče na stranputicu. Nakon tog poraza Osječani su nanizali još tri negativna rezultata, koja su došla u neuobičajnim okolnostima. Promašaji, vratnice, pogreške vratara - sve to se skupilo u susretima u kojima je krenula serija poraza. Zanimljivo je da Osječani uopće ne igraju loše, ali nevjerojatno je što su u stanju promašiti ili pokloniti suparniku. Posljednji poraz na domaćem parketu, protiv Novog vremena Apfel iz Makarske, bio je najbolji dokaz svih nedaća s kojima se u posljednje vrijeme bore trener Marin Smoje i njegova momčad. Makarani su bolja momčad, mnogo bolje balansirana, ali u Zrinjevcu su do kapitalne prednosti od tri pogotka došli prije svega zahvaljujući - Osijek Kelmeu. Velike brljotine kod sva tri pogotka, a u napadu se promašivalo nemoguće i zato je pobjeda gostiju ispala rutinska.

- Baš nas je stalo. Novo vrijeme Apfel bolja je momčad od nas, ne treba to skrivati, a uz to mi smo im dali ogroman vjetar u leđa. Prvo poklonjeni pogotci, a onda i mnogobrojni promašaji. To nije pitanje sreće, nego kvalitete. Makarani su sve svoje prilike koje smo im pružili iskoristili, a mi nismo zabili pogodak iz četiri izrađenje akcije, kada igrač na drugoj vratnici treba samo gurnuti loptu u prazna vrata. Zakazali smo na planu koncentracije - kaže Marin Smoje.

Posljednji su susreti pokazali kako Osječani u zimskom prijelaznom roku moraju krenuti u akciju. Smojina je rotacija prekratka. Na raspolaganju ima samo šest igrača koje može koristiti, a to je premalo i za slabije momčadi od Novog vremena. Ako se još dogode izostanci zbog ozljeda, kartona ili čisto nemogućnosti odlaska igrača na put zbog poslovnih obveza, jasno je kako Smoje stvarno radi s minimalnim resursima, pa i nije čudno što se dogodila ta serija negativnih rezultata.

- Na zimu ćemo svakako morati proširiti igrački kadar. Imam pet-šest imena u glavi, pa ćemo vidjeti koja ćemo od njih moći dovesti. Šteta je što smo propustili bolje iskoristiti tako dobar start, ali ovo je otprilike naša realnost. Trebamo sad preživjeti seriju teških utakmica, pa onda vidjeti što ćemo poduzeti tijekom zimske stanke - zaključio je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Susret s Makaranima bio je prvi u nizu četiri utakmice protiv najjačih momčadi lige. U petak slijedi gostovanje kod lidera Split Tommyja, pa u Zrinjevac dolazi aktualni prvak Nacional Zagreb, a taj pakleni miniciklus Osječani će zaključiti gostovanjem kod Futsal Dinama.

Dalibor KELER

Rezultati 7. kola

Square (Dubrovnik) - Brod 035 5:3, Albona Potpićan '98 - Futsal Dinamo (Zagreb) 4:13, Osijek Kelme - Novo vrijeme Apfel 1:4, Alumnus (Zagreb) - Nacional Zagreb 2:6, Uspinjača (Zagreb) - Split Tommy 1:9, Vrgorac - Crnica 5:4

 

Najčitanije iz rubrike