Osijek
UČESTALI PROBLEMI NESTANKA ELEKTRIČNE ENERGIJE NA BOSUTSKOM NASELJU

HEP: Uzrok su kvarovi na dalekovodima
Objavljeno 22. studenog, 2017.

Kratkotrajni nestanak električne energije prošloga tjedna začudio je brojne stanovnike Vinkovačke ulice, koja je petnaestak minuta u večernjim satima bila sablasno mračna. Elektroslavonija je objasnila kako je tada prilikom radova na Vinkovačkoj 68 jedan dalekovod oštećen, ali je ubrzo saniran, propuštajući dalje struju začuđenim građanima.

Iako su stanovnici Bosutskog naselja već zaboravili na ovaj slučaj, gotovo tjedan dana nakon, ovoga ponedjeljka (20. studenoga) iznenadio ih je još jedan nestanak električne energije koji je ovaj put nakon 21 sat dolazio u intervalima – otprilike svakih pola sata, na nekoliko minuta ispunjavajući mrakom stanove, kuće i ulice. Ovaj nenadani nestanak struje najviše je poremetio planove sportašima, odnosno rekreativnim tenisačima iz Teniskog kluba Jezero, kao i rekreativcima koji su ostali u mračnim dvoranama Osnovne Škole Dobriša Cesarić i Poljoprivredne i veterinarske škole.

Zabrinuti čitatelji obratili su nam se u vezi s ovim slučajem, naglašavajući kako se električna energija postupno vraćala u stambene objekte, ali je cijela Vinkovačka, uz sve sporedne ulice, bila mračna gotovo sat vremena. Stoga smo se obratili HEP-u, odnosno Elektroslavoniji, koja nam je jednostavno objasnila cjelokupan problem. Naime, kvar se ponovno dogodio na dalekovodu koji je ovaj put na jednom dijelu Drinske ulice “pregorio”, te je električna energija u intervalima nestajala dok se problem sanirao, odnosno dok se dalekovod “prekopčavao”. Kvar navedenog visokonaponskog dalekovoda odmah je u večernjim satima saniran, a potpuni popravak nastavljen je jučer (21. studenoga) ujutro, kada je navodno cijeli problem riješen. Što je izazvalo kvar na dalekovodu kojega inače većinom oštećuju “atmosferska pražnjenja”, ostaje nepoznanica, a samo će vrijeme pokazati hoće li ovih dana stanovnici Bosutskog naselja ponovno večerati u mraku. M. Mandić

Možda ste propustili...

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike