Osijek
SIMPOZIJ U REKTORATU SVEUČILIŠTA

O ovisnosti, genetskim bolestima, ozljedama, nefrologiji, mobingu...
Objavljeno 22. studenog, 2017.

Primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka – naziv je drugog simpozija u organizaciji Akademske zajednice “Ante Starčević”, Matice Hrvatske, Medicinskog fakulteta u Osijeku i osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Prof. prim. dr. sc. Josip Galić, predsjednik organizacijskog odbora, istaknuo je kako će se osim o važnim temama poput ovisnosti, stresa, mobinga, ozljeda te genetskih i nasljednih bolesti govoriti i o Centru za transplantaciju bubrega te Centra za tipizaciju tkiva u KBC-u Osijek, a čiju je gradnju dr. Galić, nakon što je to obećao, i realizirao, i to sa prof. dr. sc. Ljubicom Glavaš Obrovac. I ne samo to, nego će na okruglom stolu o toj temi sudjelovati i Boris Dernaj, koji se bavi eurofondovima i koji će objasniti kako načiniti zahtjev za pomoć eurofondova za gradnju Transplantacijskog centra u KBC-u Osijek.

- Transplantacija, genetska podloga, robotska kirurgija i mikrokirurgija budućnost su medicine i grane medicine treba usmjeravati prema tome. Inače, na ovom simpoziju bit će riječi o bolestima ovisnosti, potom o genetskim nasljednim i stečenim bolestima, ozljedama i nefrologiji - istaknuo je dr. Galić i dodao da je simpozij prilagođen ne samo liječnicima nego i svim građanima te ih poziva da dođu poslušati temu koja ih zanima. Simpozij traje 24. i 25. studenoga na drugom katu Rektorata Sveučilišta J. J. Strossmayera (Trg Svetog Trojstva 3), a prva tema počinje u 10 sati. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana