Osijek
SUSRET PREKOGRANIČNIH KOMORA U KONZULATU MAĐARSKE

Temelj dobre suradnje je upoznati jedni druge
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Jedan od najvažnijih zadataka Generalnog konzulata Mađarske je i taj da pomaže i unaprjeđuje mađarsko-hrvatske gospodarske veze, a u postizanju ciljeva izuzetno važnim smatraju suradnju te sve aktivniji kontakt s prekograničnim gospodarskim komorama.

Generalni konzul Antonio De Blasio tijekom Susreta prekograničnih komora u utorak, 21. studenoga, istaknuo je da je temelj svake dobre suradnje taj da Hrvati i Mađari dobro upoznaju jedni druge, jer samo nas to može dovesti do željenih rezultata.

- Držim da Pečuh i Osijek kao dva najveća grada regije imaju ogroman potencijal kad je daljnja suradnja u pitanju. Sudionici ovoga događaja su igrači u gospodarstvu koji mogu pripomoći da bi se ovo dobro izvelo, a među njima i župan mađarske baranjske županije Csaba Nagy. Uloga županija u Mađarskoj sada se promijenila i oni igraju ključnu ulogu što se natječaja i gospodarske suradnje tiče. Mađarske županije imaju jako veliku ulogu u podjeli i kontroli EU natječaja, stoga je važna i njihova uloga u današnjem sastanku - izjavio je.

Što se tiče konkretnih planova, na ovom sastanku istaknuta je gradnja autoceste M6 prema Osijeku koja se planira za sljedeću godinu. U idućem razdoblju, doznali smo, otvorit će se i tri nova granična prijelaza prema Hrvatskoj.

- Negativno utječe na gospodarstvo to što ih nema dovoljno i što je tako komplicirano prijeći granicu. Dva granična prijelaza udaljena su 54 kilometra, a normalno bi bilo da imamo prijelaze na svakih pet kilometara. Pitanja graničnih prijelaza vuku se već desetljećima i dat ću sve od sebe da se to riješi - obećao je De Blasio. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike