Regija
NEUMORNE AGICA PIŠKORJANAC I ANICA TIBINAC

Uredile svoje Bocanjevce
Objavljeno 22. studenog, 2017.

BOCANJEVCI

Kada se ljubav prema rodnom kraju udruži sa željom i voljom da se i vlastitim radom uljepša mjesto življenja, dobijete izniman ugođaj u etnoselu Bocanjevci. Za ovu su pozitivnu priču odgovorne dvije Bocanjevčanke: Agica Piškorjanac i Anica Tibinac, koje su u svojoj zajednici poznate kao iznimne zaljubljenice u tradiciju i običaje, ali i hortikulturno uređenje životnog prostora. Uredivši vlastita dvorišta, ove su dvije Bocanjevčanke odlučile iskoristiti posljednje ugodne jesenske dane te u središtu mjesta urediti kamenjar - cvjetnjak i oplemeniti ga sadnicama trajnica i maćuhica. Novouređena dekoracija odlična je nadopuna atraktivnom zidu koji su već ranije oslikali umjetnici belišćanske Likovne udruge Bel-art i tako na svoj način dali potporu razvoju ove etnosredine.

Inače, Agica Piškorjanac, zajedno sa svojom snahom Božanom, ovogodišnja je dobitnica nagrade Turističke zajednice Grada Belišća za najuređeniji balkon.

Agica i Anica nisu stale nakon što su uredile središte mjesta u jednom danu pa su drugi dan prionule uređenju ulaza u mjesto kod obilježja etnosela, a pomoć u realiziranju svoje ideje imale su i od sveprisutnog Fibe i Povjerenstva za razvoj Bocanjevaca.

- Upravo ovakve inicijative, rad na dobrobit svih nas ili pomoć u radu udruga, ono je što krasi naše mjesto i čime se ponosimo. Zato je jedino što možemo reći: Teta Agice i teta Anice, velika hvala - poručio je povjerenik za razvoj Bocanjevaca Bojan Vuksanić. L. Aničić

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike