Osijek
SJEDNICA HRVATSKOG STUDENTSKOG ZBORA

Novi predsjednik Stjepan Ćurčić
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Stjepan Ćurčić, aktualni predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u subotu (18. studenoga) izabran je za predsjednika Hrvatskog studentskog zbora. To je izglasano na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog studentskog zbora za akademsku godinu 2017./2018., na kojoj je za Ćurčićeva zamjenika izabran Nediljko Jerković, aktualni predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

- Iznimna je čast, ali i velika odgovornost predstavljati i zastupati interese više od 160 tisuća studenata u Republici Hrvatskoj. Svojim inicijativama i aktivnim radom pozicionirat ćemo Hrvatski studentski zbor kao jedan od glavnih dionika u donošenju ključnih odluka vezanih uz visoko obrazovanje i studentski standard u Republici Hrvatskoj. Nekad se za studentska prava moralo boriti na ulicama, danas to radimo za pregovaračkim stolom, no cilj je isti – uvesti promjene, a studenti su bili i uvijek će biti nositelji pozitivnih promjena u društvu - s nadom je rekao Stjepan Ćurčić, novoizabrani predsjednik krovne studentske organizacije u Hrvatskoj.

Predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske, također Osječanin, Vlado Guberac, podržao je svog mladog kolegu u ime cjelokupnog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

- Grad Osijek i osječko sveučilište iznjedrili su nobelovce i brojne ugledne članove akademske zajednice u Republici Hrvatskoj, vjerujem da u suradnji sa studentima našeg sveučilišta, ali i predstavnicima Hrvatskog studentskog zbora možemo unaprjeđivati sustav visokog obrazovanja. Zbog navedenih razloga ponosan sam što je upravo Stjepan Ćurčić, kao student osječkog sveučilišta, izabran za predsjednika Hrvatskog studentskog zbora - izjavio je Guberac.

Upravo će unaprjeđivanje visokog obrazovanja biti glavni cilj Hrvatskog studentskog zbora, koji je utjecao na formiranje Nacrta prijedloga zakona o studentskom radu, koji će, nakon početne javne rasprave, od studenog 2018. stupiti na snagu. Usto, Ćurčić ističe kako je u planu i programu Zbora predlaganje novog pravilnika o ostvarivanju prava na prehranu te aktivno sudjelovanje u pripremama za donošenje izmijenjenog zakona o kvaliteti u visokom obrazovanju, uz, naravno, daljnje sklapanje programskih ugovora između ministarstava i visokih učilišta. M. Mandić

Najčitanije iz rubrike