Sport
VINKOVČANI UZELI BOD U OSIJEKU

Bartolović je Osijeku
postao “crna mačka”
Objavljeno 20. studenog, 2017.
Cibalijina obrana bila je u Gradskom vrtu na visini zadatka

Nakon loših igara, odnosno rezultata, od kojih su posebno razočaravajući bili susreti protiv Istre 1961 u prvenstvu i u Kupu, u kojima su Puljani oba puta slavili u Vinkovcima, nogometaši Cibalije konačno su došli do pozitivnog rezultata. I to u utakmicu u kojoj je malo tko to očekivao. Osijek je u Gradskom vrtu bio izraziti favorit, no Cibalia je ostala neporažena.

Cibalia je dugo bila prvi klub koji je nanio poraz Osijeku u prvenstvu. Tako je bilo sve do prošlog tjedna kada je Osijek poražen u Zaprešiću. Nakon remija u slavonskom derbiju može se zaključiti kako je Cibalia postala Osijeku “crna mačka” ove sezone. Uoči susreta teško je itko povjerovao da će Osječani dopustiti još jedno iznenađenje u utakmici s Vinkovčanima. Od početka susreta bilo je vidljivo kako su se Vinkovčani opredijelili za, pod svaku cijenu, čuvanje svoje mreže. Rijetki su bili protuudari, tako da je oslonac bio samo sačuvati vlastita vrata. Očito je kako je trener Cibalije Mladen Bartolović dobro proanalizirao igru Osječana. Obrana je, osim u nekoliko situacija, djelovala puno bolje nego u prijašnjim susretima. Stoga je u konačnici Bartolović bio iznimno zadovoljan ostvarenim.

- Gledajući u cijelosti utakmicu, prezadovoljan sam rezultatom. Sve što smo dogovorili u svlačionici igrači su odradili na terenu i to je jedan od razloga što je moje zadovoljstvo veliko. Moram biti realan i priznati da je Osijek imao inicijativu i posjed lopte, ali isto tako da nam, osim onog penala i pogotka, nisu napravili većih problema u obrani. Zaista smo ovaj put, što se tiče obrane, odigrali odlično i osujetili svaku potencijalnu opasnost za naša vrata. Istina je da smo dosta dobro uvidjeli sve pozitivne strane igre Osijeka, ali i mane. Svaka informacija o njima nam je bila dobro došla i očito je da smo sve ukomponirali u našu igru. Ostvarili smo pozitivan rezultat i to je u ovom trenutku najvažnije - pričao je Bartolović.

Momčad Cibalije je u ovom susretu pokazala kako može odigrati agresivno prema protivniku, ali i kombinatorno u sredini terena. Pogotovo je u oči pao ovaj posljednji detalj. U sredini terena su Vinkovčani u dijelu utakmice toliko bili samouvjereni i konkretni da im Osijek nije mogao oduzeti loptu. Činjenica je ovo na kojoj bi se mogla graditi taktika i za sljedeće utakmice.

- To je po meni najvažniji dio. Ako igrači imaju dovoljnu dozu samopouzdanja, sve je ostalo samo nadogradnja. Da, bilo je i lijepih akcija, upravo proizašlih iz dobrih i osmišljenih ideja naših igrača. Ovo je detalj na kojemu ćemo i ubuduće raditi još više. S poboljšanjem pristupa igri i povećanjem doze samopouzdanja mogli bismo do kraja polusezone postići još koji pozitivan ishod i osvojiti još koji bod.

Nakon osrednjih i lošijih izdanja u utakmicama protiv Rudeša te Istre 1961, vratar Zvonimir Šubarić bio je u susretu protiv Osijeka prvo ime u redovima Cibalije i po svemu najbolji igrač susreta. Očito da mladi 20-godišnji vratar nije pokleknuo nakon lošijih izdanja i da je vjerovao u svoje mogućnosti, koje je zaista na odličan način prezentirao u Osijeku.

- Meni je posebno drago zbog toga. Mlad je vratar, ali očito i stabilan, kojeg ne mogu poljuljati lošije obrane. Vjerujem u njega i zaista bih volio da nastavi u ovakvom ritmu. Osim sve bolje igre obrane, jako su važne i obrane vratara. Šubarić je mlad i može još više napredovati, što je itekako dobro za Cibaliju - zaključio je Bartolović.

Antun GRGIĆ
BARTOLOVIĆ - ZEKIĆ 5:2

Bio je ovo treći susret između Osijeka i Cibalije u kojemu je Vinkovčane vodio Mladen Bartolović. Zasad ne zna za poraz u slavonskim derbijima. U dosadašnja tri susreta njegova momčad dva puta je remizirala. Oba puta bilo je 1:1, prvi remi dogodio se krajem prošlog prvenstva. Bartolović ima i jedan “skalp” nad Osijekom. Dogodio se on u sedmom kolu u Vinkovcima kada je Cibalia slavila s 2:1. Bartolović u ovom trenutku ima bolji učinak u srazu s trenerom Osijeka Zoranom Zekićem. Izraženo u bodovima, Bartolović vodi 5:2.

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike