Osijek
SKIJAŠKI DAN U OSIJEKU

Slavonci se pripremaju za skijaške avanture
Objavljeno 20. studenog, 2017.

Prava sezona za hrvatske skijaše-amatere zapravo još nije počela, a Osijek je već imao svoj skijaški dan. Krajem prošlog tjedna u dvorani Gradski vrt Zbor učitelja i trenera na snijegu Slavonije i Baranje, u suradnji sa “Sportom za sve”, te Školskim sportskim savezom grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, organizirao je niz zanimljivih događaja.

Održavao se Sajam rabljene skijaške opreme, poznata slovenska tvrtka ELAN je pak prezentirala svoje nove skije i ostalu opremu za radosti na snijegu, Panturist je nudio ski-aražmane, a Decathlon skijašku opremu od rukavica preko kapa, jakni, hlača do ski-kompleta. Svatko je mogao naći nešto za sebe, a Osječanima je nekako najzanimljiviji bio sajam rabljene skijaške opreme. Ponuda je bila skromna, daleko od onih godina kada je Zrinjevac bio domaćin sajma, ali se trgovalo po povoljnim cijenama, a neki su dobro prošli i u zamjenama. Odlazak na skijališta u Austriji, Sloveniji, Italiji, Slovačkoj, Francuskoj... polako se bliži, pa su Slavonci iskoristili i ovu prigodu za kupnju ili informacije o aranžmanima.

Nakon “ponude i potražnje”, kupnje i informiranja o odlasku na skijanje, ELAN je predstavio svjetski poznate artikle, a potom su predavanje o alpinzimu, skijanju i ponašanju u prirodi održali Stipe Božić te pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.

Povod skijaškom okupljanju u Osijeku bio je 20. rođendan Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu Slavonije i Baranje, koji su u goste doveli kolege iz cijele Hrvatske, pa je u Gradskom vrtu održana i redovna godišnja skupština Hrvatskog zbora učitelja i trenera. Ovom prigodom priznanja za dugogodišnji i predani rad primili su veliki promicatelji sportova na snijegu, koji su tijekom više od 30 ili 40 godina mnoge generacije mladih Slavonaca i Baranjaca vodili kroz skijaške avanture i naučili ih prvim koracima na snijegu. Priznanja im je uručio predsjednik Zbora učitelja i trenera na snijegu Slavonije i Baranje Damir Harangozo, koji je inicirao skijaški dan u Osijeku.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike