Sport
PRVA HMNL

Makarani iskoristili osječke poklone
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Osijek Kelme nije uspio prekinuti svoj gubitnički niz ni u utakmici protiv Novog vremena Apfel. Što se to nije dogodilo osječka momčad može kriviti najviše samu sebe jer je na vrlo jeftin način poklonila gostima pobjedu u Zrinjevcu. Ruku na srce, Makarani su kvalitetnija momčad, ali sinoć su imali i veliku pomoć domaćih Osječana koji su im praktički poklonili prva dva pogotka, a s druge strane gotovo je nevjerojatno što su sve uspjeli promašiti.

Osijek Kelme već u trećoj minuti jedan bezopasan udarac Bajrušovića mladi vratar Živković dočekao je nespreman i lopta se od njegovih ruku odbila u mrežu - 0:1. Nakon toga dvije velike prilike za izjednačenje propustili su Pandurević pa onda i Čurković, a u šestoj minuti stigao je novi poklon gostima. Nospak je iz auta kratko vratio loptu Duvančiću, presjekao ju je Osredkar i s deset metara precizno pogodio desni donji kut - 0:2. Nije tu bio kraj muka domaće momčadi jer u osmoj minuti Makarani su dobili poklon i od sudaca. Dosuđen je prekršaj na sedam metara od osječkih vrata, što je Bajrušević pretvorio u treći pogodak. Do odmora Osječani su još nekoliko puta prijetili, ali je siguran bio Bašković, pa su na odmor otišli s visokom prednošću gostujuće momčadi.

U nastavku gosti su malo otpustili, ali Osijek Kelme to nije znao kazniti. Redali su se veliki promašaji, a gotovo je nevjerojatno što su uspjeli s druge vratnice, kada su imali prazna vrata pred sobom uspjeli su promašiti Pandurević i dva puta Šalaj. Kako se zabijaju golovi Osječanima je još jednom pokazao Bajrušević kada je u 32. minuti s 10 m još jednom precizno ciljao u desni donji kut, lopta se odbila od vratnice - 0:4. Do kraja susreta Osijek Kelme uspio je postići utješan pogodak koji je postigao Nospak.

Dalibor KELER
OSIJEK KELME 1 (0)
NOVO VRIJEME APFEL 4 (3)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 200. Suci: Krešimir Grgurević 5 i Tomislav Katinić 6,5 (oba Slavonski Brod) . Strijelci: 0:1 Bajrušović (3), 0:2 Osredkar (6), 0:3 Bajrušović (8), 0:4 Bajrušović (32), 1:4 Nospak (38). Žuti kartoni: Duvančić (Osijek Kelme), Baković (Novo vrijeme Apfel)

OSIJEK KELME: Živković 6, Pandurević 5,5, Čurković 5, Nospak 6, Duvančić 6, Lukenda, Mijić 6, Pranjić, Šalaj 5,5, Jularić, Petrušić, Dakić 5,

NOVO VRIJEME APFEL: Bašković 7,5, Osredkar 7,5, Bajrušović 8, Eduardo 6,5, Andrijašević 6, Herceg, Sokol, Kazazić 6,5, Vuković 6, Musinov 6,5, Šuljić 6, Nižetić, Domić

IGRAČ UTAKMICE: DUJE BAJRUŠOVIĆ (NOVO VRIJEME APFEL)

Najčitanije iz rubrike