Crna kronika
PRIJEVARA U VINKOVCIMA

Lažni poštar 77-godišnjakinji ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna
Objavljeno 18. studenog, 2017.

VINKOVCI

Nepoznati muškarac na prijevaru je, prethodno se lažno predstavivši kao poštar, u četvrtak od 77-godišnjakinje ukrao više desetaka tisuća kuna na njezinoj kućnoj adresi u Vinkovcima.

- Sedamdesetsedmogodišnjakinju je u četvrtak oko 18 sati prvo nazvala žena koja se predstavila kao djelatnica pošte te joj savjetovala kako bi valjalo provjeriti ispravnost novčanica koje posjeduje. Ubrzo se na kućnoj adresi 77-godišnjakinje pojavio nepoznati muškarac koji se predstavio kao djelatnik pošte koji će preuzeti novac i odnijeti ga na potrebne provjere ispravnosti. Žrtva je povjerovala kako se zaista radi o djelatniku pošte te mu je dobrovoljno predala više desetaka tisuća kuna - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Iz policije još jednom pozivaju građane na oprez i nužno samozaštitno ponašanje kako ne bi postali žrtvom prijevare.

- Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez utvrđivanja o kome je riječ! Pitajte osobu tko je, odakle dolazi i što hoće od vas! Ako se osoba predstavi kao službena osoba, tražite od nje službenu iskaznicu, a ako vam je osoba sumnjiva unatoč službenoj iskaznici, prije puštanja u svoj dom telefonom provjerite je li služba koju navodno predstavlja poslala službene osobe k vama - upozoravaju iz policije.S.Lacić

Iz policije savjetuju građanima da, kada su sami kod kuće, ne daju to do znanja sumnjivim osobama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike