Sport
MLADEN BARTOLOVIĆ:

Nećemo dopustiti da u Osijeku budemo u podređenom položaju
Objavljeno 18. studenog, 2017.

Vezani članci

ZASAD PRAVI PENICILIN

Bartolović zna kako protiv Osijeka

Trener Cibalije Mladen Bartolović je reprezentativnu stanku, a uoči slavonskog derbija ili, kako ga po novom vole nazvati, “El Slavonica”, iskoristio kako bi vratio momčad u pozitivnu atmosferu, koja je bila narušena dvama porazima od Istre 1961 iz Pule. Mini pripreme u Cibaliji su odrađene. Koliko je učinjeno vidjet će se u subotu u Gradskom vrtu. O toj utakmici Bartolović je kazao:

- Svi dobro znamo kakve su to utakmice kada se igra protiv Osijeka. Za mene je to uvijek bio praznik nogometa, i kada sam bio igrač, a i sada kada sam trener. Uoči ove utakmice veseli me reakcija igrača na treningu, bez obzira na onaj propust protiv Istre u prvenstvu i Kupu. Mislim da smo ovu pauzu dobro iskoristili, dobro smo radili i vidjet ćemo protiv Osijeka hoćemo li to sve uspjeti prenijeti i u utakmicu.

Donedavno je Cibalia bila jedini klub koji je Osječanima nanio poraz. Osječani će imati motiv ne bi li uzvratili Vinkovčanima istom mjerom. No na takve situacije trener Bartolović već je navikao. U glavi mu je priprema momčadi kako bi što bolje odigrala u Osijeku i pokušala ostati neporažena. Trener Cibalije ima neke svoje vizije i razmišljanja kako do pozitivnog rezultata u Gradskom vrtu.

- Pokušat ćemo kroz čvrsti blok, agresivnost, pravi pristup, koji ne bi trebao doći u pitanje, napraviti sve da onemogućimo Osijeka da nas “predribla i dovede u situaciju da budemo u podređenom položaju. Vjerujem da ćemo kvalitetnim pristupom imati svoje prilike, kao što smo ih imali u svih prethodnih 15 kola, u kojima nam je nedostajala realizacija. U defenzivnom dijelu mora biti više koncentracije. Nadam se da ćemo danas to sve anulirati i na terenu pokazati dobro lice, a vidjet ćemo na kraju koliko to vrijedi - rekao je Bartolović, koji na teren neće poslati najjaču momčad.

U ovoj utakmici Cibalia će igrati u nešto okrnjenijem sastavu, jer u momčadi nema Tomislava Štrkalja, koji je ozlijedio rame, a prije ozljede odigrao je niz jako dobrih utakmica i bio najbolji asistent kluba. U veznu liniju se vraća Luka Muženjak i to bi trebao biti kvalitetniji pomak u ovom dijelu momčadi. Mnoge je iznenadio izostanak Ivana Zgrablića. ali trener navodi kako je odigrao nekoliko lošijih utakmica i da to ne bi trebalo biti čudno. Kapetan Frane Vitaić još nije u formi kakvu priželjkuje trener Bartolović pa će s tribine bodriti svoju momčad.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike