Sport
ZORAN ZEKIĆ:

Posljednji poraz u
Vinkovcima ne
smije nam biti teret
Objavljeno 18. studenog, 2017.

Trener Osijeka Zoran Zekić do ljetošnjeg susreta u Vinkovcima nije znao za poraz u slavonskim derbijima kao trener bijelo-plavih. No, krajem kolovoza u Vinkovcima se dogodio neočekivani rasplet u kojem je Cibalia odnijela pobjedu. Nešto manje od tri mjeseca kasnije došlo je vrijeme za izravnavanje računa.

- Osveta je u sportskom žargonu preteška riječ, ali imamo o čemu razmišljati i na što se paliti kada je u pitanju ovaj slavonski derbi jer smo u Vinkovcima ostali dužni. Nisam u pripremi utakmice potencirao taj poraz jer smatram kako se ne trebamo opterećivati onim što je bilo, nego isključivo razmišljati o onom što dolazi, a to je novi dvoboj s našim rivalom iz susjedstva - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Kao i uvijek, najavu utakmice začinio je ponekom šaljivom dosjetkom. Ovaj put se na taj način osvrnuo na brojne izostanke u svojoj momčadi:

- Nemamo četvoricu igrača na raspolaganju, pa čak ni ja nemam puno prostora za filozofiranje kada je u pitanju početna momčad.

Zbog suspenzija Osijek ne može računati na Hajradinovića, Bobana, Lukića i Pušića, ali to i nije najveća Zekićeva briga. Puno veća je ona kako će oni koji iziđu na teren probiti obranu gostiju.

- Radili smo dosta tijekom ove stanke na tim stvarima. Utakmica će pokazati koliko uspješno, a nije samo igra protiv čvrsto i gusto postavljenih protivnika naš problem. Njih se može probiti i kroz prekide, ali i u tom segmentu nismo na zadovoljavajućoj razini. Ne reagiramo dobro, nismo agresivni na ubačaje u kazneni prostor i to su stvari na kojima smo dosta radili. Valjda će momčad nešto od toga što smo uvježbavali prenijeti na teren - priča Zekić.

Osijek je kod kuće ove sezone neumoljiv. Gotovo tri mjeseca suparnicima nije prepustio ni boda, pa je sasvim prirodno nastavak te serije tražiti i u slavonskom derbiju.

- Nisam znao taj podatak, ali ni on ne znači puno. Za mene je normalno da Gradski vrt bude neosvojiva tvrđava i zato smo favoriti, očekujem našu pobjedu, ali to ne znači kako nemam respekt prema Cibaliji. Moramo biti svjesni kako će nam suparnik biti pun pozitivnog naboja, a to je uvijek opasno ako i ti nisi u sličnom raspoloženju. Mi kao da nismo do kraja svjesni kako smo postali momčad protiv koje se svi motiviraju i pale. Moramo znati na to odgovoriti, odnosno trebali bismo i mi biti bar jednako napaljeni na suparnika. Taj motiv mogao bi biti ključan za uspjeh i u ovom derbiju - zaključio je Zekić. D. Keler

Možda ste propustili...

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

UPITAN I NASTUP NA “TOURU”

Vingegaard je završio na operacijskom stolu

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana