Osijek
ZAVRŠEN NATJEČAJ DJEČJEG VRTIĆA OSIJEK

Upravno vijeće jednoglasno
predložilo Mariju Štambuk
Čabaj za ravnateljicu
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Natječaj za novu ravnateljicu Dječjeg vrtića Osijek je završen – izgledno je kako će u fotelju gradske predškolske ustanove sjesti Marija Štambuk Čabaj, koja je, prvi put u povijesti ustanove, izabrana jednoglasnom odlukom svih članova Upravnog vijeća.

Na natječaj se prijavilo šest kandidatkinja, od kojih je njih pet ispunilo formalno-pravne uvjete, prošlo proces usmene i pismene procjene rada u Zavodu za zapošljavanje te stalo pred Upravno vijeće Dječjeg vrtića Osijek, čijih je sedam članova jednoglasno odlučilo kao kandidatkinju za ravnatelja osnivaču, Gradu Osijeku, predložiti Štambuk Čabaj.

U petak je Odbor za izbor i imenovanje Grada potvrdio izbor ove kandidatkinje kao najbolji te će ona biti predložena za ravnateljicu na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 27. studenoga.

- Sigurno nismo pogriješili u svome odabiru. Mislim da smo izabrali najboljeg kandidata, čemu u prilog govori činjenica da su za Mariju Štambuk Čabaj glasili i članovi Upravnog vijeća iz redova odgojitelja i stručnih suradnika iz same ustanove. Uz to, valja napomenuti da je Marija Štambuk Čabaj, iako najmlađa od svih kandidata, apsolutno briljirala na razgovoru te predstavila odličnu viziju razvoja vrtića u iduće četiri godine - rekao je predsjednik Upravnog vijeća Marin Babić.

Maja Štambuk Čabaj diplomirana je pedagoginja s višegodišnjim iskustvom u radu s predškolcima. Dolazi izvan sustava Dječjeg vrtića Osijek, odnosno iz Dječjeg vrtića Vukovar 1, gdje je posljednjih nekoliko godina bila dio stručnog tima. Iako je javnosti relativno nepoznata, prati ju reputacija društveno angažirane osobe, posebice u radu s djecom.

Napomenimo, pretendentice za fotelju ravnatelja Dječjeg vrtića Osijek, uz Štambuk Čabaj, bile su Mira Vego, Višnja Vekić Kljaić, Klementina Šuljug i Vladimirka Vidović.

I. Solar

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike