Osijek
ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Nadbiskup blagoslovio školsku kapelicu
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Nadbiskup, mons. Đuro Hranić, u četvrtak je tijekom misnog slavlja blagoslovio kapelicu sv. Josipa Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti. Uz zbor učenika, predvođen profesoricom Zrinkom Andrić, te zaposlenike škole, nazočili su i predstavnici roditelja, školskog odbora, p. Stipo Balatinac kao predstavnik osnivača, Provincijalata Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, te Miroslav Černoga, projektant kapelice.

Mons. Hranić blagoslovio je kapelu i tijekom svoje homilije uputio riječi ohrabrenja. Posebno se obratio nastavnicima utvrđujući ih u njihovu poslanju odgojitelja i svjedoka za više vrijednosti. Ravnatelj, p. Sebastian Šujević, zahvalio je svima nazočnima na svakom i najmanjem doprinosu i poručio: “Sada je pod naš krov došao živi Gospodin i na raspolaganju nam je za susret i duhovnu okrjepu u svako doba.”

U koncelebraciji su, uz nadbiskupa i ravnatelja, bili p. Zdravko Knežević, p. Hrvoje Mravak i vlč. Dario Hrga. Nakon svete mise uslijedilo je kratko druženje te prigodni domjenak koji su priredili djelatnici škole, a u kojemu je sudjelovao i mons. Hranić. J.P.

Najčitanije iz rubrike