Osijek
ŠAPUTANJA O DOČEKU NOVE GODINE

Zvonko Bogdan na jednoj, mladi bendovi na drugoj pozornici
Objavljeno 18. studenog, 2017.

Grad Osijek i tvrtka Žito te Turistička zajednica grada Osijeka u utorak će na konferenciji za novinare službeno predstaviti ovogodišnji program Adventa u Osijeku, ali i dočeka Nove godine u središtu grada, i to uz vizualnu prezentaciju.

No, budući da je većina gradova već objavila svoj program dočeka Nove godine, informacije o osječkom dočeku počele su curiti i prije službene presice. Tako se još prije nekoliko dana pojavila informacija da bi Osječane u 2018. trebao uvesti “vojvođanski Sinatra” Zvonko Bogdan i njegovi tamburaši. Neslužbeno nam je ta informacija potvrđena, te doznajemo kako će ovogodišnji doček uistinu biti poseban, jer će u samom centru biti postavljene dvije pozornice, pa će se uz Zvonka Bogdana na jednoj, na drugoj naći urbani mladi zagrebački bendovi. Tako bi se spojio tradicionalni i moderni ugođaj dočeka Nove godine. Znamo li da će na samom središnjem trgu biti i klizalište, a na Trgu pape Ivana Pavla II. božićna drvca i kućice, valja očekivati da bi Osijek mogao dobiti jedan od do sada najbolje organiziranih Advenata i dočeka Nove godine.

Još nije poznato s kolikim se budžetom ulazi u organizaciju Nove godine i koliko će stajati koncert 75-godišjeg poznatog glazbenika, koji će Osječanima pokloniti svoje evergrine poput “Kad sam bio mlađan lovac ja”, “Hej, salaši, na sjeveru Bačke”, “Kada padne prvi snijeg”, “Govori se da me varaš”, a detalji će biti poznati od utorka.

Inače, Split je još prije dva tjedna predstavio svoj program za doček Nove godine. U najluđoj noći zvijezda će biti Jole, a okupljene će zabavljati i Mjesni odbor te Gustafi. Cijeli novogodišnji program Split će stajati 450 tisuća kuna. Poznato je i da će Dubrovnik u Novu godinu uplesati s Dinom Merlinom, grupom Pravila igre i Songkillersima. Trošak programa dočeka stajat će oko milijun kuna, kažu u Gradu Dubrovniku. Grad Rijeka još je u pregovorima s izvođačima koji bi trebali nastupiti za doček, a s programom još nije izišao ni Zagreb. Zadrani će u 2018. ući uz Marka Škugora i klapu Intrade. Prljavo kazalište ove će godine užariti Pulu, nekoliko kilometara dalje, u Poreč, stižu momci iz Valjka, dok će Neno Belan ove godine put gradskog trga u Karlovcu.

Nefreteta Z. EBERHARD
ZVIJEZDE NA DOČEKU U REGIJI

Tony Cetinski za Novu godinu nastupit će u Podgorici. Izvori bliski Zdravku Čoliću potvrđuju da će jedna od najvećih zvijezda u regiji u Novu godinu uvesti Sarajlije. Budva je već godinama za glazbenike najpoželjnija novogodišnja meka, a ove će godine ondje za Silvestrovo nastupiti Bijelo dugme i Bajaga sa svojim Instruktorima. Ne zna se još koliki će honorar primiti za te nastupe, ali pretpostavlja se da Bregović neće pristati na svotu manju od 50.000 eura, koliko je lani za novogodišnji nastup u Budvi navodno dobio Željko Joksimović.

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike