Regija
PROJEKT UDRUGE “RADOST” I PLETERNICE

Potiču mlade ljude na samozapošljavanje
Objavljeno 17. studenog, 2017.

PLETERNICA

Početnom konferencijom predstavljen je još jedan u nizu projekata pleterničke Udruge za pomoć djeci i mladima “Radost”, “Sudjeluj s radošću”, koji će se ovaj put realizirati uz partnere Grad Pletenicu i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Požega. Vrijednost je projekta 115 tisuća kuna, financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a traje deset mjeseci. Ciljevi projekta su, između ostaloga, poboljšati uključenost u gospodarske, političke i društvene tokove mladih u Pleternici, njihova društvena integracija, rješavanje problema s kojima se suočavaju u zajednici, poticanje na donošenje prijedloga važnih za zajednicu i dr. Želi se i preventivno djelovati na položaj mladih u lokalnoj zajednici, educirati ih o oblicima poduzetništva, samozapošljavanja, otvaranja vlastite tvrtke te ih informirati koja su zanimanja tražena na tržištu rada.

- Udruga “Radost” izuzetno je aktivna ne samo na području grada Pleternice, nego i na području cijele županije. Ovaj me projekt izuzetno veseli jer potiče mlade na samozapošljavanje i zapravo potiče ono što pokušavamo biti, a to je grad s povoljnim poslovnim okruženjem – naglasila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Voditelj projekta Tomislav Stojčević pojasnio je projektne aktivnosti koje će se provoditi kroz uspostavu projektnog tima, tribine, parlaonice i druge načine promocije. Naglasio je i kako će se kroz “Edukacijski paket” mlade educirati o više tema kroz osam edukacija, od kojih je jedan i terenski posjet lokalnim poduzetnicima.

AGM Kruna

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana