Kultura
GODIŠNJA SKUPŠTINA MUZEJSKE UDRUGE

Čestitka za slatinske muzejske obljetnice
Objavljeno 18. studenog, 2017.

SLATINA

Muzejska udruga istočne Hrvatske održala je godišnju skupštinu u Slatini, a povod je lanjska, 10. obljetnica samostalnog djelovanja Zavičajnog muzeja Slatina i otvorenje njegova stalnog postava.

Prema riječima predsjednice MUIH-a Ružice Marić, kako bi se potencirali novi putevi zajedničkog djelovanja na unaprjeđivanju muzejske djelatnosti te čuvanju i prezentiranju hrvatske kulturne baštine, na skupštinu su pozvani i predstavnici drugih strukovnih udruga i Ministarstva kulture. Tako su na skupštini u Slatini kao domaćini bili ravnateljica ZMS-a Dragica Šuvak, gradonačelnik Denis Ostrošić i zamjenik župana Marijo Klement, a nazočne su pozdravili i ravnateljici slatinskog muzeja čestitali na postignutim uspjesima voditeljica Službe za muzejsku djelatnost pri MK-u Rašeljka Bilić, ravnateljica MDC-a Maja Kocijan Razović, predsjednica HMD-a Vlasta Krklec, predsjednica HAD-a Jacquelina Balen, predstavnica HDPU-a Martina Petrinović i drugi.

Predsjednica Hrvatskog etnološkog društva dr. Tihana Petrović Leš obznanila je jednoglasnu odluku Upravnog odbora društva da se ravnateljici Dragici Šuvak dodijeli nagrada “Milovan Gavazzi” za životno djelo na području etnološke muzeologije, ali i za ukupni rad.

Ravnateljica Šuvak i umirovljeni muzejski tehničar Dragan Bačmaga uručili su zahvalnice suradnicima ZMS-a, a nakon zajedničkog fotografiranja i službenog dijela skupštine, slavonski muzealci i njihovi gosti razgledali su stalni postav slatinskoga muzeja. Predstavljena je i aktualna izložba autorica Slavice Filipović i Darie Dizdar “Veliko polje u Slatini – prapovijesna groblja”, s nalazima pronađenima tijekom arheoloških iskopavanja koja je proveo Muzej Slavonije Osijek pod vodstvom više kustosice Slavice Filipović. P. Žarković

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike