Sport
UOČI SLAVONSKOG DERBIJA: HNK CIBALIA

Premijera Vladimira Balića u
novoj ulozi protiv bivšeg kluba
Objavljeno 17. studenog, 2017.
Otkad je Balić došao na mjesto sportskog direktora, u stožer je uvršten i videoanalitičar

Vezani članci

UOČI SLAVONSKOG DERBIJA: NK OSIJEK

Pobijedili su PSV, a mogu li sada svladati Cibaliju?

Prije gotovo dva tjedna u Cibaliji je na mjesto sportskog direktora imenovan Vladimir Balić. Predstavljanje široj javnosti je odradio, a “debi” u novoj ulozi, bar kada je riječ o službenim prvenstvenim utakmicama seniorske momčadi Cibalije, imat će u subotu u Gradskom vrtu u susretu svoja dva bivša kluba. Balić je, naime, bio vratar Cibalije, ali i njihova ljutog protivnika Osijeka, na čijim je vratima bio u sezoni 2000./2001., koju i danas navijači kluba iz Gradskog vrta pamte kao jednu od najsvjetljijih u povijesti. Balić je, naime, bio standardni vratar momčadi koja je igrala 3. kolo Kupa UEFA, malo je nedostajalo za prolazak dalje i prezimljavanje u Europi. Ostat će zapamćena iz toga vremena i njegova obrana jedanaesterca Dejanu Savičeviću u uzvratnom susretu 2. kola Kupa UEFA između Rapida i Osijeka.

Uoči predstojećeg slavonskog derbija pretpostavljamo kako će kod Balića posebno raditi emocije.

- Postoje emocije, ipak je ovo slavonski derbi i sudar dvaju klubova za koje sam igrao. Postoje dvije stvari koje će obilježiti ovaj derbi. Prva je što igramo utakmicu u kojoj sam u ulozi sportskog direktora, a druga je što sam sudjelovao u momčadi Osijeka kada su bilježeni najbolji uspjesi kluba. Naravno, danas me zanima samo Cibalia pa se pokušavamo pripremiti kako bismo odigrali utakmicu najbolje i kako bismo ostvarili rezultat koji nas zadovoljava - počeo je novi sportski direktor Cibalije.

Slavonski derbi igra se u Osijeku i bit će to drugi ovosezonski dvoboj tih dvaju kluba. U posljednje vrijeme, mogli bismo reći i posljednjih nekoliko godina, suradnja klubova podignuta je na višu razinu i odvija se na obostrano zadovoljstvo. Naravno, prijateljsko raspoloženje vladat će samo među klupskim čelnicima. Među igračima, a posebno navijačima, želja za svladavanje suparnika je iznimna. Podsjetimo, ove sezone u sedmom kolu Cibalia je svladala Osijek u Vinkovcima i donedavno bila jedina momčad u ligi kojoj je to uspjelo.

- Ta je utakmica pokazala da Cibalia može pobijediti Osijek, poseban je to naboj kod igrača, kada igraju ta dva kluba međusobno. S puno optimizma idemo u Osijek i idemo pokušati iznenaditi. Analizirali smo sve mane i vrline Osijeka, vrline ćemo pokušati anulirati, a mane iskoristiti. U kadru će biti svi igrači koji nisu ozlijeđeni, a najviše nam je žao što nam neće biti u momčadi napadač Štrkalj, koji se ozlijedio i neko će vrijeme morati iskoristiti za oporavak.

Kada smo posljednji put razgovarali, sportski direktor Vladimir Balić rekao je kako će pojačati rad prve momčadi i da će u nju biti uključen još jedan trener iz omladinske škole.

- Jest, od onog dana kada smo razgovarali uključen je Stjepan Kvesić, koji radi u seniorskoj momčadi. Osim njega uključili smo u rad i videoanalitičara, koji pomaže u analizama utakmica, odnosno koji nam je omogućio da se koristimo platformama za analizu protivnika kojima se koriste i puno veći klubovi od nas. Pokušava rad sa seniorskom momčadi podići na viši nivo, a nadam se da ćemo u tome uspjeti - zaključio je sportski direktor Cibalije.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini