Sport
NAVIJAČI CIBALIJE NE DOLAZE U GRADSKI VRT

Ultrasi bojkotiraju utakmicu, idu
se pokloniti u Škabrnju i Vukovar
Objavljeno 16. studenog, 2017.
Našem i vašem savezu očigledno ništa osim novca nije sveto!, poručuju vinkovački navijači

Ultrasi, najvjerniji navijači Cibalije, ne dolaze na subotnji slavonski derbi u osječki Gradski vrt! Navijači vinkovačkog prvoligaša objavili su kako umjesto u Gradski vrt idu u Škabrnju i Vukovar, simbole stradanja u Domovinskom ratu. Odluka Ultrasa je kod nekih izazvala odobravanje, ali ima i niz negativnih komentara. Naime, koliko god dan pada Vukovara bio težak i bolan, dio javnosti smatra kako život ne smije stati, pa ni na tu tužnu obljetnicu.

U subotu u sklopu Prve HNL igraju Osijek - Cibalia te Rijeka - Inter, Hrvatski nogometni savez je godišnjicu pada Vukovara odlučio obilježiti minutom šutnje na svim utakmicama 16. kola HNL-a. No, Ultrasi poručuju kako se utakmice uopće ne bi trebale igrati i kako HNS-u ništa nije sveto. I zato će oni bojkotirati utakmicu i na obljetnicu jednog od, kako kažu, najtužnijih dana u povijesti slobodne Hrvatske položit će spomen-ploču za sve nestale i poginule u Škabrnji, a ostale pozivaju da se priključe vukovarskoj Koloni sjećanja.

“Kako nam se primiče obljetnica jednog od najtužnijih dana u povijesti naše slobodne Hrvatske, a i u hrvatskoj povijesti, čiste duše, savjesti i srca punog ljubavi pozivamo sve svoje članove, prijatelje i simpatizere naše jedine Cibalije da ovaj vikend zapale svijeću i pomole se za sve žrtve Domovinskog rata. Nažalost, ovaj vikend, točnije na najtužniji dan našeg Vukovara, Škabrnje i hrvatskog naroda, naša jedina Cibalia igra gostujuću utakmicu u Gradskom vrtu protiv slavonskog rivala Osijeka kojoj vinkovački Ultrasi neće organizirano nazočiti niti navijati! Očigledno našem i Vašem nogometnom savezu nije sveto ništa osim novca, a na dan kada su mnoge majke, očevi, braća i sestre nestali i bili pogubljeni za našu slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku ne treba se održavati ni jedno nadmetanje, borba ili bilo kakvo rivalstvo među nama Hrvatima!” stoji između ostalog u priopćenju vinkovačkih Ultrasa.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike