Osijek
TRŽNICA NUDI RAZNE IDEJE ZA PRIPREMU RUČKA

Na stolu sugrađanke Barbare danas je musaka od špinata
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Kišno jutro na glavnoj osječkoj tržnici nije spriječilo kupce da se i ovoga četvrtka upute u kupnju namirnica potrebnih za ručak. Iako ovaj put tržnica nije bila uobičajeno puna, oni najuporniji i redoviti prodavači ponudili su razno povrće, među kojima je još uvijek najtraženiji kupus koji se za glavicu plaća od tri do pet kuna. Sugrađanka Barbara kupila ga je za salatu uz ručak koji će pripremiti od špinata, a koji se prodaje po deset kuna za kilogram.

- Špinat dobro operem i izrežem na sitnije komadiće. Popržim luk i dodam mljeveno meso te začine – sol, papar i mljevenu crvenu papriku. Nakon što je meso prženo, dodam mu rižu i nalijem vode pa kuham sve dok riža ne upije vodu. U posudu za pečenje stavim pola toga špinata, dodam meso i na to stavim ostatak špinata, a sve potom zalijem mlijekom i pečem oko 20 minuta do 200 stupnjeva. Kad je gotovo, jelo prelijem jajetom koje sam izmiješala s vrhnjem i zapečem - ispričala je Barbara. I salatu od kupusa, kaže, pravi prema posebnom receptu, točnije kad ga nariba ostavi ga posoljenog, a tijekom pripreme stavi malu žlicu šećera. Savjetuje da se salata pripremi nekoliko minuta prije negoli se posluži na stol.

Inače, od ostale ponude na tržnici tu je i krumpir po četiri kune za kilogram, mladi grah za osam, cikla za pet kuna. Cvjetača se prodaje za pet kuna po komadu, dok je vezica raštike pet, a kilogram batata deset kuna.

Marija MIHELIĆ
SVAKI DAN JEDNU JABUKU!

Dugogodišnji ekološki proizvođač Ivan Delibos na jučerašnjem je Zelenom četvrtku posjetitelje iznenadio vrućim jabučnim sokom s cimetom, koricom naranče i klinčićem te domaćim medom.

- Kažu da i jedna jabuka dnevno sprječava razne bolesti i time sam se i vodio kad sam prije 12 godina započeo ekoproizvodnju. Nedavno sam na televiziji čuo da ima oko 3000 ekoloških proizvođača i da sam ja 148., što pokazuje da sam bio među prvima i kupci me već znaju te rado kupuju ekološke proizvode - poručuje Delibos.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike