Osijek
U POTHODNIKU FOTOIZLOŽBA “PRELIVENA KAP”

Franov: Poruka izložbe u riječi “umjerenost”
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Otvorenjem izložbe fotografija “Prelivena kap” autora Marina Franova u pothodniku na Trgu Ante Starčevića počeo je niz aktivnosti koje Klub liječenih alkoholičara Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, provodi sa svojim partnerima u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti i desete godišnjice postojanja kluba.

- Izložba prikazuje utjecaj alkohola na našu svakodnevicu i koliko alkohol u toj svakodnevici utječe ne samo na ljude koji ga piju nego i na ostale, koji okružuju one koji piju – kaže Franov. Dodaje kako su fotografije nastale u gradu Osijeku i da na neki način metaforično prikazuju različite motive – ljude i alkohol. Autor je u svoju izložbu uvrstio i fotografiju njega samoga.

- Fotografija prikazuje nedavni izlet u “pijanu Tvrđu” u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima. Posljedica tog izlaska bila je ožiljak od pet šavova na glavi i krvava košulja. Nisam želio ispasti licemjeran i prikazati samo druge pijane ljude. Poruka izložbe krije se u riječi umjerenost – kaže autor.

- Ljudi često misle da alkohol rješava neke socijalne i ekonomske probleme, a to nikako ne treba biti način, uvijek postoji drugo rješenje - poručila je Sunčica Vilk, volonterka u KLA Osijek. U Osijeku na edukaciji i osvještavanju svih, a osobito najugroženije skupine - mladih, te na prevenciji, u okviru radionica i različitih aktivnosti u školama, rade Grad Osijek, Crveni križ, PU osječko-baranjska, druge institucije i udruge. Izložbu je moguće pogledati do 15. prosinca. J. Pejaković

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike