TvObzor
FOX: PETA SEZONA "AMERIKANACA"

Intimna obiteljska drama ispunjena političkim spletkama
Objavljeno 17. studenog, 2017.
Television Award

Jedan od najvećih razloga dugovječnosti mnogih uspješnih špijunskih serija uglavnom se krije u vjerodostojnosti događaja i priča. Ono što “Amerikance” razlikuje od ostalih špijunskih serija jest činjenica da je autor serije i sam bio zapovjednik u CIA-i. Upravo mu je to iskustvo pomoglo u kreiranju ove serije, bazirajući zaplete i priče likova prema istinitim događajima s kojima se susreo u svojoj dugogodišnjoj službi. Weisberg je najviše bio fasciniran svojim kolegama agentima koji su radili u inozemstvu kao špijuni, a istovremeno imali vlastitu obitelj. Kreacija koncepta serije je tako uključivala i originalne bilješke agenata iz doba Hladnog rata. Čak tri godine zaredom “Amerikanci” su bili među top 10 najboljih serija godine, a 2015. godine serija je proglašena najboljom dramskom serijom osvojivši Critic's Choice Television Award. Regionalna premijera prve epizode 5. sezone bit će prikazana 21. studenoga u 22 sata na kanalu FOX.

Jednako fascinantno napeta i u svojoj petoj sezoni, ova priča o ruskim špijunima infiltriranima u američko predgrađe na vrhuncu Hladnog rata osamdesetih, ispod svoje površine ispunjene političkim spletkama, krije kompleksnu intimnu obiteljsku dramu koja nas drži angažiranima svakom svojom minutom trajanja. Philip i Elisabeth činit će sve što je njihovoj moći da njihov špijunski život za koji je saznala njihova kćer Paige ostane tajna u krugu obitelji. To postaje sve teže zbog veze Paige i Matthewa, sina FBI agenta Stana… Istovremeno, nova jedinstvena operacija na koju odlaze – napreže njihovu obitelj i brak do krajnjih granica izdržljivosti…

U glavnima ulogama: Keri Russell kao Elizabeth Jennings, Matthew Rhys kao Phillip Jennings, Lev Gorn kao Arkady Ivanovich, Annet Mahendru kao Nina Krilova, Costa Ronin kao Oleg Burov i Noah Emmerich kao agent Stan Beeman.

 
Najčitanije iz rubrike