TvObzor
EPSKA PUSTOLOVINA “LIGA PRAVDE”

Superheroji DC-a spašavaju svijet od epske opasnosti
Objavljeno 17. studenog, 2017.

U “Ligi pravde” Zemlju napada zlokobna izvanzemaljska sila, drevni neprijatelj koji želi iskoristiti smrt Supermana zbog koje je naš planet ostao nezaštićenim. Kako bi spriječili potpuno uništenje čovječanstva, Batman i Wonder Woman moraju uvjeriti druge metaheroje – Cyborga, Aquamana i Flasha – da se udruže i zajedno bore za naš svijet. Međutim, unatoč tome što su okupili dosad neviđeni tim heroja, možda je već prekasno da se spasi planet od napada katastrofalnih razmjera.

Vrlo brzo nakon što smo vidjeli Brucea i Dianu kako se rastaju, priča ponovno spaja te dvije osobe koje se vrlo često ne slažu oko toga kako zapravo postići zajednički cilj. Ali ono što ih oboje motivira – odati počast žrtvi koju je podnio Superman – omogućuje im da vrlo brzo pronađu zajedničko tlo kako bi se mogli suočiti sa Steppenwolfom, dva i pol metra visokim ratnikom grozomornog svijeta Apokolips. U potrazi je za energijom i moći kako bi mogao pokoriti cijeli svijet i pretvoriti ga u obličje svojega. On nije uobičajeni zločinac i bit će potrebna nevjerojatna sila kako bi ga se svladalo.

Warner Bros. Pictures predstavlja epsku pustolovine “Lige pravde”, prvu ikad na velikom ekranu. Film je režirao Zack Snyder, a kao slavni superheroji DC-ja nastupaju: Ben Affleck kao Batman, Henry Cavill kao Superman, Gal Gadot kao Wonder Woman, Ezra Miller kao Flash, Jason Momoa kao Aquaman te Ray Fisher kao Cyborg.

U filmu opet nastupaju Amy Adams kao Lois Lane, Jeremy Irons kao Alfred, Diane Lane kao Martha Kent, Connie Nielsen kao Hippolyta i Joe Morton kao Silas Stone, a prvi put pojavljuju se J.K. Simmons kao načelnik Gordon, Ciarán Hinds kao Steppenwolf i Amber Heard kao Mera.

Scenarij za film napisali su Chris Terrio i Joss Whedon, a priču su osmislili Chris Terrio i Zack Snyder prema likovima iz DC-ja i Supermanu kojeg su stvorili Jerry Siegel i Joe Shuster.

Kako bi pomogao osmisliti izgled likova prilikom prelaska sa stranica stripova na veliki ekran, kostimograf Michael Wilkinson ponovno je dobio priliku unijeti svoj talent u ilustracije koje su poznate u cijelom svijetu. Kao i uvijek, Wilkinson i njegov tim potražili su ravnotežu između davanja prostora svojoj kreativnosti i poštovanja nasljeđa originalnih radova. Njegovi dizajni također su uzeli u obzir praktične efekte poput kaskaderskih akrobacija i vremenskih uvjeta dok su istovremeno, rekao je, “unijeli u sve moderne elemente koji su ih učinili relevantnima i dandanas. Kad sam dizajnirao za te velike filmove o superherojima, trudio sam se koristiti nove tehnologije koje možda nisu bile dostupne prije jednu ili dvije godine.” Wilkinsonov kostim za Wonder Woman zapravo je isti u sva tri filma i može se vidjeti kontinuitet njegova izgleda. U “Ligi pravde” je živahnijih boja od onoga u “Batman vs. Superman”, ali glavni elementi su isti – zvijezda i tijara, laso, mač i štit te orao na njezinim prsima i WW na remenu – sve je potpuno isto. U trećem činu “Lige pravde” vidjet ćemo i novo Batmanovo odijelo koje su nazvali “taktičnim odijelom” i koje je bilo dizajnirano tako, rekao je Affleck, “da ga Batman može nositi u bitci, kad je sve puno ozbiljnije i smrtonosnije. Odijelo je oklopljeno i ima puno više različitih mogućnosti i oružja.” (N.K.)

 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike