Crna kronika
POŽAR U SLAVONSKOM BRODU

Potpuno izgorjela splav na rijeci Savi
Objavljeno 16. studenog, 2017.

SLAVONSKI BROD

U srijedu oko 2 sata izbio je požar na splavi na Savi kod Slavonskog Broda. Splav je u cijelosti izgorjela, ali, srećom, u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Dvije minute prije 2 sata dojavu o požaru dobili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. Na žalost, požar splavi kasno je primijećen, pa vatrogasci nisu mogli previše spasiti. Netko od građana navodno je požar vidio s brodskog korza.

- Nakon dolaska na mjesto intervencije utvrdili smo da je cijela splav u plamenu. Na žalost, vatra je kasno primijećena tako da je splav, veličine oko 100 četvornih metara, potpuno izgorjela i ništa se nije moglo spasiti. Najvažnije je da nitko nije bio na splavi u trenutku požara, pa nije bilo ozlijeđenih osoba - kazao nam je Ivan Vuleta, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Na intervenciju je izišlo šest profesionalnih vatrogasaca s jednim navalnim vozilom. Do 3.59 sati vatrogasci su ostali na mjestu požara, raščišćavajući splav koliko se moglo. Izgorjela splav je u vlasništvu Miljenka Ivaniša, koji nije mogao vjerovati da splavi više nema.

- Posljednjih 18 godina splav smo uređivali bratić i ja, i na njoj se moglo živjeti. Ne znam što se dogodilo i zašto je izgorjela, ali razgovarao sam s još dva splavara koja su mi rekla da im je provaljeno u kućice na splavi. Policija je obavila očevid i pokrenula istragu. Nadam se da će se otkriti kako je požar nastao - kazao nam je Ivaniš.

Zdravko Grčević, iz Udruge splavara “Čika Mata - Marković” Slavonski Brod, kaže da do sada nije bilo požara na splavima.

- Ondje nitko ne živi u zimskim mjesecima, jer splavi nisu za to prikladne, a i zabranjeno je. Na njima se povremeno boravi. Ne znam što se dogodilo noćas (sinoć, nap. a.) - kazao nam je Zdravko Grčević. Iz Policijske uprave brodsko-posavske doznajemo da policija nastavlja rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti vezanih uz izbijanje požara na splavi.

Sandra LACIĆ
PLOVEĆA ULICA MAMAC ZA TURISTE

Brodsko splavarsko naselje jedinstveno je naselje, nastalo spontano. Sedamdesetak splavi svojevrsni je simbol grada i sve više turistička atrakcija, koja pridonosi privlačnosti Broda na Savi. Samo nekoliko stotina metara od središta grada “ploveća ulica” u ljetnim mjesecima spas je od velikih vrućina, a zimi je mjesto druženja uz neke druge “zanimacije”. Svaka kućica na splavi je jedinstvena, razlikuje se od ostalih.

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike