Sport
TAEKWONDO

Jelošek se od juniora oprostio broncom na Croatia Openu
Objavljeno 16. studenog, 2017.

U dvorani 2 Doma spotrova u Zagrebu održan je 23. Croatia Open u taekwondou, turnir G-1 statusa na kojemu se bodovi skupljaju za odlazak na Olimpijske igre. U Domu sportova okupilo se 1120 natjecatelja iz 60-ak zemalja cijelog svijeta i 252 kluba. Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta, osvajači medalja s Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava.

U tako uglednom društvu predstavilo se i devetero članova Taekwondo kluba Osijek Žito, kadetkinja Ena Jelošek (-55 kg), kadeti Filip Zahirović i Marko Šimon (oba -45 kg), juniorka Mateja Šuvak (-55 kg), juniori Denis Bakunić, Filip Jelošek (oba -68 kg) i Matej Volarević (-73 kg) te seniorke Andrea Begić i Laura Zahirović (obje -62 kg).

Prvog dana turnira na tatami su izišli seniori i dio juniora. Osječka seniorka Andrea Begić u prvom kolu borila se s predstavnicom Njemačke Rhondom Nat, kojoj dobro parira u prve dvije runde, a onda se Njemica rezultatski odvaja i na kraju pobjeđuje s 10:2. Druga seniorka Laura Zahirović odrađuje borbu punu rezultatskih preokreta s poljskom reprezentativkom Milenom Mazurek koja završava rezultatom 8:8 i pristupa se dodatnoj rundi na zlatni bod, koji sretno i spretno zabija Poljakinja i prolazi u daljnju fazu natjecanja.

U juniorskoj konkurenciji nastupa Mateja Šuvak koja prolazi prvo kolo protiv predstavnice Njemačke Georgie Maroufidou s 8:6, dok u borbi za medalju gubi od reprezentativke Poljske Ewe Jamiolkowske sa 17:4 i tako se morala zadovoljiti plasmanom od petog do osmog mjesta. Junior Matej Volarević izgubio je u prvom kolu od člana Susedgrad Sokola iz Zagreba Ante Čovića 23:7. U prvom kolu izgubio je i junior Denis Bakunić od predstavnika Italije Artura Secenda s 18:11. U istoj kategoriji Filip Jelošek niže pobjede protiv Belgijca Antoinea Duponta (9:7), predstavnika San Marina Noe Francionija (25:0) i u borbi za medalju protiv Nijemca Jona Porscha (26:5), dok je u zahtjevnoj borbi u kondicijskom smislu, za ulazak u finale, punoj rezultatskih preokreta, izgubio od reprezentativca Srbije Dušana Božanića sa 17:15, koji je kasnije bio pobjednik turnira. Ovom brončanom medaljom Filip se oprašta od juniorskih velikih turnira i od nove godine prelazi u seniore.

Drugog dana na borilišta izlaze kadeti i kadetkinje, te drugi dio juniorki i juniora. Kadetkinja Ena Jelošek prvo kolo prolazi predstavnicu Austrije Selmu Grosić (12:10), dok u borbi za medalju gubi od predstavnice zagrebačkog Elitea Petre Mrzljak (13:2) i tako se mora zadovoljiti plasmanom od petog do osmog mjesta. Kadet Filip Zahirović u prvom kolu izgubio je borbu od Talijana Federica Spade s 22:10. Njegov klupski kolega iz iste kategorije Marko Šimon u prvom kolu borio se protiv reprezentativca Poljske Bartosza Kwiecinskog, koju odrađuje dobro do trenutka dok nije u jednoj akciji doživio rupturu zadnje lože zbog koje je morao predati borbu.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike