Osijek
DOGRADONAČELNIK BORIS PILIŽOTA U NJEMAČKOJ

Predstavljanje osječkih zona potencijalnim ulagačima
Objavljeno 15. studenog, 2017.

I u novom mandatu u Gradu Osijeku nastavljaju s aktivnim predstavljanjem mogućnosti svojih gospodarskih zona, ponajprije Industrijske (zelene) zone Nemetin, kao i poticajnih mjera koje Grad Osijek nudi potencijalnim ulagačima.

Novo je poglavlje otvorio ovog tjedna Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika. On, naime, sudjeluje na ovogodišnjem sajmu Agritechnica 2017., koji se do subote održava u Hannoveru. Podsjetimo, riječ je o najznačajnijem i najvećem sajmu poljoprivredne mehanizacije na svijetu koji se održava svake druge godine.

Već smo ranije pisali kako se na Agritechnici po četvrti put bilježi i nastup Klastera poljomehanizacije, čije je sjedište u Osijeku i čiji je manager Osječanin Željko Erkapić. Djelovanje ovog klastera i inače potpomaže i Grad Osijek, a ove godine ta je suradnja dodatno oplemenjena. Naime, u okviru izložbenog prostora Klastera naći će se i kutak Grada Osijeka. Na njemu će se uz videouratke predstavljati turistički potencijali Osijek te, ponajprije, gospodarske zone.

- Namjera je da budemo aktivni, na sajmu ćemo za njegova trajanja ići ciljano prema onim izlagačima koji pokažu zanimanje, ali želimo uspostaviti što više novih kontakata - kaže Piližota.

Nije nevažno i to što je izložbeni prostor Klastera, pa tako i Grada Osijeka, neposredno uz izložbeni štand svjetski poznatog benda poljomehanizacije John Deere (u hali broj 13). To će svakako i indirektno pridonijeti i većoj vidljivosti naših izlagača. Na prošlom je sajmu bilo više od 450 tisuća posjetitelja!

No, neće ostati samo na ovome, jer zahvaljujući svekolikoj potpori Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu i generalne konzulice Lidije Pansegrau Hadrović, bit će ujedno priređena i turističko-gospodarska prezentacija Grada Osijeka u Trgovačkoj komori Hamburga. U srijedu je Piližota, zajedno sa Susannom Küchmeister, zamjenicom direktora Trgovačke komore Hamburga zadužene za međunarodno tržište, bio domaćin tog okupljanja.

Uz navedno, Piližota će u razgovoru s Lidijom Pasengrau Hadrović dogovoriti daljnje korake u gospodarsko-turističkoj promidžbi grada Osijeka na sjeveru Njemačke. D. Kuštro

Piližota je sudjelovao i na turističko-gospodarskoj prezentaciji Osijeka u Trgovačkoj komori Hamburga

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike