Sport
FRANE VITAIĆ

Protiv Osijeka smo odigrali najbolju utakmicu sezone
Objavljeno 16. studenog, 2017.
Nešto sam i stariji pa mi treba vremena za povratak u formu, rekao je Vitaić

Nakon dužeg vremena u konkurenciju za sastav Cibalije vraća se Frane Vitaić. Najiskusniji Cibalijin nogometaš, veliki autoritet i motivator u svlačionici za sve igrače. Premda je Vitaić stalno uz momčad i bodri svoje suigrače, nema ga na terenu, na kojem je znao i podviknuti na suigrače kako bi ih razdrmao i natjerao na još veći angažman. Možemo slobodno reći, s Vitaićem ili bez njega situacija nije ista. On je produžena ruka treneru Mladenu Bartoloviću pa je stoga njegova uloga u momčadi važna.

Od prošlog tjedna Vitaić je počeo trenirati unutar momčadi i za očekivati je da će nakon rupture mišića i liječenja konačno biti u konkurenciji za slavonski derbi.

Nije fit

- To ćemo još vidjeti. Nisam baš fit, malo sam u treninzima zaostao, a budući da sam i nešto stariji, treba mi više vremena da se vratim u potrebnu formu. Dobro je što je ozljeda iza mene i sada slijede treninzi, a kada će trener odlučiti da me stavi u momčad, vidjet ćemo.

Cibalia je nakon tri dobro odigrane prvenstvene utakmice zapala u novu rezultatsku krizu, u kojoj je dva puta poražena od Istre 1961 iz Pule. Oba poraza doživjela je u Vinkovcima. Jednom u prvenstvu (1:4) i drugi put u Kupu (2:3). Jesu li nogometaši Cibalije preboljeli te poraze i mogu li se trgnuti uoči gostovanja u Osijeku?

- Ova reprezentativna pauza definitivno je dobrodošla nakon te krize rezultata. Jesu li igrači prebrodili i preboljeli te poraze najbolje će pokazati subotnja utakmica u Osijeku. Raspoloženje u svlačionici je dobro, premda se to nikada ne može reći sa sto posto sigurnosti, jer neki igrači znaju skrivati neraspoloženje i duže im treba da se vrate u normalan kolosijek. U ovoj sezoni imamo dosta oscilacija u igri i upravo ćemo protiv Osijeka vidjeti jesmo li na dobrom putu da i to prebolimo. Na treninzima se dobro radi i, što se toga tiče, možemo očekivati dobru utakmicu.

Važan je pristup

U sedmom kolu Cibalia je na svojem terenu svladala Osječane i nanijela im tada prvi prvenstveni poraz. Drugi su doživjeli u prošlom kolu u Zaprešiću. Prema mišljenju kapetana Cibalije i bivšeg igrača Osijeka, njegovi suigrači mogu i moraju ponoviti takvo izdanje.

- Mišljenja sam da nam je to najbolja utakmica koju smo odigrali u ovom prvenstvu i ujedno pokazatelj kako bismo trebali odigrati i u Osijeku. Istina je da je puno lakše igrati na svom travnjaku nego u gostima, ali i pokazatelj kakav bi trebao biti pristup svih igrača. Upravo je taj pristup utakmici glavni i odlučujući i značit će hoćemo li ostvariti pozitivan rezultat. Osijek je izraziti favorit u ovoj utakmici, ali iz iskustva mogu reći da favoriti ne pobjeđuju uvijek, pa zašto se to ne bi dogodilo i sada. Nitko nam ne može zabraniti da se nadamo pozitivnom rezultatu - zaključio je veliki emotivac Frane Vitaić.

Antun GRGIĆ
Najčitanije iz rubrike