Regija
PROJEKT VRIJEDAN 18,6 MILIJUNA KUNA

Poduzetnički inkubator u Požegi
Objavljeno 15. studenog, 2017.

POŽEGA

Početkom rujna počela je provedba projekta Poduzetnički inkubator Požega, koji je sufinancirala EU preko Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 18,6 milijuna kuna, od čega je EU sufinancirala 17,4 milijuna, a završetak provedbe je 1. ožujka 2019. Nositelj projekta je Grad Požega, a partneri Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije Panora i Grad Kutjevo. Suradnici u Općina Velika, Veleučilište u Požegi, te požeška Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno-prehrambena škola.

- Ciljevi projekta su pružiti poduzetnicima i ulagačima modernu, sigurnu poslovnu infrastrukturu za početak i testiranje inovativnih poslovnih ideja i aktivnosti prije izlaska na tržište, te omogućiti efikasnu institucionalnu podršku u fazi predinkubacije i inkubacije. Glavne aktivnosti su gradnja zgrade inkubatora i njegovo opremanje. Poduzetnički inkubator imat će četiri proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom, deset poslovnih prostora opremljenih uredskom i računalnom opremom, kao i tri coworking prostorije koje će omogućiti korištenje zajedničkog prostora s pratećom opremom. U inkubatoru će biti i konferencijska te edukacijska dvorana sa suvremenom prezentacijskom, multimedijskom opremom, koje će se moći unajmiti na dnevnoj bazi – istaknuo je Marko Šostar, pročelnik požeškog Ureda za EU integracije. Prema anketama, dodao je, interes za inkubator je velik. Preinakama se inkubator može prilagoditi i većem broju poduzetnika, a i proširiti nakon popunjavanja.

Stanarima inkubatora omogućit će se najam po povoljnijim uvjetima, kao i niz pratećih usluga: savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija poduzetnika početnika, savjetovanje i mentorstvo u upravljanju poslovanja, i sl.

Početna konferencija projekta održana je u dvorani požeškog Veleučilišta. “Naš inkubator punit će mladi ljudi sa svojim kvalitetnim projektima kroz start up projekte. Grad Požega bit će im cijelo vrijeme potpora, jer će naš Ured za EU integracije također useliti u novi inkubator. Svi poduzetnici u inkubatoru će imati sve besplatno”, rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, očekujući otvaranje novih radnih mjesta i brzo popunjavanje inkubatora. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike