Regija
IZLOŽBA BUDI UZOR/INOVA

Hrvatska kockica, srce donijela zlato Nikoli Radmiroviću
Objavljeno 16. studenog, 2017.

POŽEGA

Među petstotinjak sudionika najveće izložbe inovacija u jugoistočnoj Europi, Budi uzor®/Inova® 2017., koja se održavala u osječkom Gradskom vrtu, bio je i Požežanin Nikola Radmirović, koji je osvojio čak dvije nagrade - zlato za suvenir cijele Hrvatske te nagradu za najbolju inovaciju u turizmu.

Nikola je predstavio svoju Hrvatsku kockicu, srce - koja je zamišljena kao univerzalni multifunkcionalni suvenir Hrvatske.

- Element kockice ukomponiran je u višefunkcionalnu formu suvenira, koji je ujedno i poklon i iskoristiv element radnog, uredskog stola. Raspon materijala je neograničen, ali se sugerira hrvatski slavonski hrast. Suvenir ima i svoju grafičku inačicu, koja tvori srce stilizirano iz crvene kockice. Bijela kockica rezervirana je za tekst, odnosno naziv bilo kojeg grada, mjesta, županije u Hrvatskoj. Atraktivnost suvenira sada je potkrijepljena i njegovom praktičnošću, odnosno daje mu uporabu te ga razlikuje od “mrtvog” suvenira, podsjetnika koji tamo negdje skuplja prašinu, stavljajući ga sada u praktičnu uporabu kao svakodnevni podsjetnik na dragu destinaciju – istaknuo je Nikola. Dodaje kako je namjena inovativnog suvenira želja za univerzalnim vizualnim elementom Hrvatske, koji nam je godinama bježao locirajući se tek od općine do općine, odnosno grada i županije.

- Suvenir koji svojom grafičkom inačicom sugerira ljubav i srce iz domovine i prema njoj, ukomponiran u elemente prepoznatljivosti Republike Hrvatske, sada s praktičnom multifunkcionalnom primjenom, koja koketira i s poznatim Penkalom preko stalka za nalivpera, penkala te vizitke i/ili državnu zastavu, pruža svojevrsnu osobnu personalizaciju objekta i bijeg od klasičnih već viđenih, nažalost, šabloniziranih uvoznih suvenira - kaže Nikola.

Ističe iznenađenje i zadovoljstvo osvojenim nagradama te naglašava kako će se potruditi sa svojim radovima i uz ovu osvojenu zlatnu nagradu da Požega odnosno Zlatna dolina opet bude zlatna!

Inače, o uspjehu projekta Budi uzor®/Inova® govori činjenica da predstavlja pobjednika na nacionalnoj razini za natjecanje Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017. (European Enterprise Promotion awards – EEPA 2017.). EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte i inicijative javnih tijela s ciljem promicanja poduzetništva. AGM Kruna

Nikoli Radmiroviću pripala je i nagrada za najbolju inovaciju u turizmu

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike