Mozaik
SARA KNEŽEVIĆ, ORAHOVČANKA KOJA JE BILA FINALISTICA MISS UNIVERSE

Nastavila sam s modelingom, ali to mi je i dalje samo hobi
Objavljeno 16. studenog, 2017.

Saru Knežević (24) iz Orahovice upoznali smo u travnju ove godine kao finalisticu izbora ljepote Miss Universe Hrvatska. Ući među 18 najljepših sjajan je uspjeh i Sara može biti ponosna na sebe, a i Orahovica na nju. Ona nije tipičan model, njezin je život posve drukčija priča.

Sara zna što hoće, usavršava se u smjerovima u kojima se vidi, ima jasan put i viziju, a ostalo što joj se pruži - dobro dođe. Naime, nakon završene opće gimnazije u Orahovici prekvalificirala se na farmaciju i zaposlila u ljekarni u Zadru. Izbor za Miss Universe Hrvatska shvatila je kao jedan životni izazov i iskustvo više, no nastup u finalu nije prošao nezamijećen, dapače. Sara je vrlo brzo nakon finala dobila niz ponuda da se nastavi baviti modelingom, a neke od njih je i prihvatila. No, još uvijek su joj zdravstvo i turizam na prvom mjestu.

Nakon finala Miss Universe nastavila si se baviti modelingom. Koji su ti glavni ciljevi, želje i očekivanja u tom poslu?

- Nastavila sam se baviti modelingom što me čini posebno sretnom. Dobila sam ponudu od jedne poznate riječke taksi-firme i prihvatila. Otišla sam u Rijeku na sastanak, kao njihov gost na ovogodišnjoj Fiumanci gdje su bili jedan od sponzora i dogovorila daljnju suradnju. Reklama za taksi-firmu snimljena je u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i Lučkom upravom Rijeka. Ista kompanija je i poslovni partner Međunarodnog udruženje policije (IPA) u čijem kalendaru ću se također naći krajem ove godine. U Rijeci me primijetio i fotograf koji radi s velikim brojem hrvatskih modela te sam odradila i probno snimanje za poznatu modnu kuću kupaćih kostima “Pletix”. Snimanje je odrađeno na Krku u Baškoj. Velika je ovo stvar za mene i drago mi je što sam nastavila biti u ovom svijetu.

Kako je došlo do suradnje za snimanje ovih reklama?

- Sve je počelo ponudom direktora kompanije taksi-tvrtke koja pruža usluge u segmentu VIP transfera i turističkog posredovanja za poslovne i privatne klijente. Zamijetili su me na natjecanju za Miss Universe Hrvatske i brzo smo dogovorili suradnju na obostrano zadovoljstvo. Već ranije su surađivali s modelima s istog natjecanja, a za svoje reklame traže djevojke koje uz lijep izgled imaju i razinu damske profesionalnosti u svakodnevnom ophođenju, odnosno predstavljaju mladu uspješnu poslovnu ženu. Ista kompanija marketinški surađuje, kako sam ranije rekla, i s TZ Kvarnera, Lučkom upravom Rijeka i Međunarodnim udruženjem policije i tu je ostvarena dodatna suradnja. Trenutno su u nekoliko hrvatskih gradova postavljeni i billboard plakati kao rezultat ovih snimanja. Za sada smo snimili billboard koji se nalazi u Rijeci, Crikvenici i Zadru. Kasnije idu i reklamni materijali prema aerodromima i hotelima vezano za usluge u segmentu prijevoza i turističkog posredovanja.

Kakvi su ti planovi za budućnost, jesi li dogovorila nova snimanja, imaš li možda želju okušati se na modnim pistama?

- Idem korak po korak. Jedan veliki sam već u startu postigla, jer kod nas u Hrvatskoj je glavni cilj kojem teže sve manekenke da završe na velikoj billboard reklami, posebice u nacionalnoj kampanji. Glavni ciljevi za budućnost su mi i dalje raditi ono što volim i što sam radila do sada. Raditi u zdravstvu i turizmu za koji imam velike planove kroz nekoliko godina te se nastaviti baviti aktivnostima u političkom i javno društvenom radu. Što se modelinga tiče, na to i dalje gledam kao na hobi i zabavu te pažljivo biram između ponuda za sljedeća snimanja.

Još uvijek radiš u ljekarni?

- Da, i dalje radim u ljekarni, u tome uživam, a uz to se bavim i turizmom dok su mi modeling i manekenstvo za sada samo hobi. Presretna sam svakim pojavljivanjem na nekom shootingu i veselim se svakom pozivu za tu vrstu posla, no moj životni odabir oduvijek su bili i ostat će zdravstvo i turizam, tu vidim sebe.

Vladimir GRGURIĆ

ciljevi

RADITI ONO ŠTO VOLIM I ŠTO SAM RADILA DO SADA

Možda ste propustili...

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

Najčitanije iz rubrike