Kultura
OGŠ KONTESA DORA

Mladi našički glazbenici idu na državno natjecanje
Objavljeno 16. studenog, 2017.

NAŠICE

U Domu kulture u Bjelovaru održano je 55. regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe. Organizator natjecanja, na kojemu se OGŠ Kontesa Dora iz Našice kontinuirano natječe još od 2004., u disciplini Komorni sastavi je Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. U kategoriji komornih sastava od šest do devet članova, nastupili su Luka Tomljanović - bisernica, Marina Marenjak - bisernica, Toni Tomljanović - bisernica, Mihaela Suk - brač, Tamara Stipić - brač, Luka Mihalj - brač, Ivan Vrekalović - čelo, Petar Guljaš - berde i Matija Mitrić - bugarija. Osvojili su 1. nagradu s visokih 99 bodova. Mentor im je i ove školske godine Dean Kopri, mag. mus.

Kao prvonagrađeni sastav izborili su sudjelovanje na državnoj razini koje će se održati 6. prosinca na MA-u, u Zagrebu. Izrađivali su program od prvog dana nastave, a leptir mašne su im ovogodišnji “zaštitni znak”. Izveli su sljedeći program: D. Newman, S. Flaherty (obrada D. Kopri): Once upon a December; A. Marković: Dva prizora iz dječjeg svijeta - Igra s loptom.

Samo se upornim radom, zalaganjem i motivacijom dolazi do ovakvih rezultata i prepoznatljivosti škole na ponos roditelja, kolega i ravnateljice M. Kopri.

Isti mentor, Dean Kopri, s učenicima (uvijek u različitom sastavu učenika), prošle školske godine na 54. natjecanju osvojio je Oskar znanja kao prvonagrađeni komorni sastav 6-9 članova. Osvojio je Oskar znanja i tamburaški orkestar i time potvrdio kako je Odjel tambure najnagrađivaniji odjel našičke glazbene škole. N.Vek.

Možda ste propustili...

ZATVOREN 16. FESTIVAL KAZALIŠNIH AKADEMIJA DIONIZ

Priznanja Akademiji iz Novog Sada i Dori Hasanec

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u