Dome slatki dome
HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU

Održivo izvješćivanje o učinkovitosti zgrada
Objavljeno 16. studenog, 2017.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizirao je stručnu radionicu s temom novog EU alata za održivo izvješćivanje o učinkovitosti zgrada – Level's. Stručna radionica “A Common European Language for Sustainable Building Assessment” održala se u suradnji s jednom od tvrtki članica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Sika Croatia d.o.o.

Radionica je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te su gospođe Karmen Domitrović Matasić i Slavica Radić Vuković u ime Ministarstva pozdravile sve okupljene sudionike i održale prezentaciju Održiva gradnja – indikatori utjecaja građevine na održivi razvoj. Okupljene sudionike pozdravili su i kratki uvodni govor održali i gospođa Audrey Nugent iz Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, gospođa Petra Škevin, predsjednica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, te gospodin Zoran Iljadica, general manager tvrtke Sika Croatia d.o.o., koja je bila izvrstan domaćin radionice održane u novoizgrađenom edukacijskom centru Sika. Nakon uvodnih govora održano je pet iznimno zanimljivih i stručnih prezentacija. Audrey Nugent prezentirala je rad Svjetskog savjeta na temu ‘Level(s)’-a, a gospođa Josefina Lindblom, predstavnica Europske komisije je u svojoj prezentaciji detaljnije objasnila uporabu tog novog alata.

Gospođa Julija Škoro, prezentirala je rad i proizvode tvrtke Holcim Croatia d.o.o. na temu održivosti, a gospodin Zoran Iljadica, GM Sika Croatia d.o.o., održao je prezentaciju “Sika and sustainability”, u kojoj je predstavio kako tvrtka svojim radom i proizvodima podržava održivost i cjeloživotni ciklus proizvoda.

U sklopu konferencije, održana su tri iznimno zanimljiva i dinamična okrugla stola na kojima se razgovaralo o sljedećim temama: GHG Emissions, Lifecycle Costing, Resource Efficiency, Water Efficiency, Health & Comfort i tema Resilience. Moderatori okruglih stolova bili su Dean Smolar, Voditelj Sektora za energetiku i Voditelj Nacionalnog koordinacijskog tijela za energetsku učinkovitost, CEI, Ivan Kovačić, direktor tvrtke Aqua Special d.o.o. te Audrey Nugent, WorldGBC.

Radionica je bila iznimno uspješna i doneseni su važni zaključci vezani uz indikatore utjecaja građevine na održivi razvoj. Nadamo se uspješnom nastavku suradnje s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Europskom komisijom o toj temi. 

Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike