Gastro
HRVATSKI KUHARSKI KUP

Velika kristalna kuhača Vinkovčanki Ana-Mariji Stanković
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Hrvatski kuharski kup u svojoj dvanaestoj sezoni došao je do svoga kraja, a pobjednica je ponovno Ana-Maria Stanković iz Vinkovaca, uz svog pomoćnika Marka Kovačevića. Ove godine nije održano peto kolo, jer je Ana-Maria Stanković iz Srednje strukovne škole Vinkovci imala veliku prednost u odnosu na ostale kandidate te je kao pobjednica osvojila Veliku kristalnu kuhaču. Podsjetimo, prošle godine Veliku kristalnu kuhaču također je osvojila Ana-Maria Stanković. U Koprivnici je organizirana dodjela glavne nagrade Hrvatskog kuharskog kupa godine 2016./2017.

- Ponosna sam da sam drugu godinu zaredom osvojila Veliku kristalnu kuhaču uz svog pomoćnika Marka Kovačevića. Na svim tim natjecanjima protkala sam delicije i pomalo zaboravljene namirnice slavonskog kraja, koje sam ih predstavila u punom sjaju, ali na moderan način. Ovu pobjedu osvojila sam u visokom vodstvu, tako da se, kao i prošle godine, peto kolo nije održalo, nego je bila samo svečana dodjela nagrada. Na temelju uspjeha na natjecanjima Hrvatskog kuharskog saveza dobila sam priliku da predstavljam Hrvatsku na Junior Global Chefs Challangeu u Pragu, gdje sam osvojila treće mjesto i tako postala članica reprezentacije mladih kuhara Hrvatske. Predstavljala sam Srednju strukovnu školu, grad Vinkovce i Republiku Hrvatsku s ponosom. Kako je ova moja druga sezona u Hrvatskom kuharskom kupu, ovo je više nego hvalevrijedna pobjeda i kruna karijere u kupu kao mlade kuharice koja je tek izišla iz školskih klupa. Ovaj dan ostat će mi u nezaboravnoj uspomeni jer malo tko se s 20 godina može pohvaliti tako velikim nagradama - kaže Ana-Maria Stanković.

Hrvatski kuharski kup utemeljen je 2005. kao festival u cjelinu povezanih pet kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je pak zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređivanje sadržajnosti i atraktivnosti njezine cjelokupne turističke ponude. M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike